Sobota 7. září 2024
Svátek slaví Regína, zítra Mariana
Polojasno 29°C

Zkraťte to! Které typy mikád jsou hitem letošního léta?

  • Mikáda
    25. července 2024 | 06:00

    Mikádo patří mezi nadčasové účesy, které se neustále vrací v různých variantách a přizpůsobují se aktuálním módním trendům. Proto není žádným překvapením, že i pro letošní léto patří mikádo mezi nejžhavější trendy střihy. Může mít hned několik podob. Kterou si vyberete?

    Bob neboli mikádo patří mezi univerzální účesy, které lze přizpůsobit různým typům vlasů a tvarům obličeje. Moderní trendy zahrnují jak klasické a elegantní střihy, tak i odvážné a asymetrické varianty, které dodávají osobitost a styl. Pokud přemýšlíte o změně a chcete si vlasy zkrátit, těchto 6 typů mikád vám může posloužit jako inspirace. 

  • Blunt bob (tupé mikádo)

    Tupý střih mikáda, kdy jsou konce vlasů střiženy do stejné délky, ocení ženy s jemnými vlasy. Kratší, zarovnaný střih bez vrstev totiž opticky dodává na plnosti a působí objemněji. Tupé mikádo dokáže krásně zvýraznit rysy obličeje a určitě oceníte, že není tak náročné na úpravu. Můžete ho zkombinovat s pěšinkou na stranu i s tou uprostřed a skvěle vypadá také s ofinou. 

    VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

    Video se připravuje ...
    Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Le petit bob

    Le petit bob je moderní a odvážná varianta klasického mikáda, která se vyznačuje svou velmi krátkou délkou. Ta přitahuje pozornost k obličeji a umí zvýraznit lícní kosti a oči. Střih obvykle končí u čelisti nebo těsně nad ní. Le petit bob může být hladký a rovný nebo s jemnými vlnami pro přirozenější vzhled. Tento střih je velmi elegantní, hodí se jak pro objemné, tak i jemnější vlasy.

  • French bob

    French bob je klasický, elegantní a stylový účes, který evokuje nezaměnitelný francouzský šarm a sofistikovanost. Většinou končí těsně pod bradou, jeho délku si můžete ale přizpůsobit tvaru vašeho obličeje. Tento střih vyniká svou přirozeností a jednoduchostí. Hodí se pro rovné i vlnité vlasy a většinou zahrnuje také ofinu. 

  • Cowgirl bob

    Hravý, nespoutaný, moderní. Přesně takový je cowgirl bob, který je skvělou volbou pro ženy, které chtějí něco odvážného, ale zároveň přirozeného. Tento účes je univerzální a může být snadno přizpůsoben různým typům vlasů. Střih je vrstvený, nepravidelný a končí zhruba v polovině krku. Důraz je kladen na přirozenou strukturu, takže ani jeho údržba není náročná. Stačí prohrabat rukama a máte hotovo.

  • A-line bob

    Jde o populární variantu klasického mikáda, které se vyznačuje delšími předními prameny a kratšími zadními, čímž vytváří efekt písmene "A". Tento střih dodává na objemu, působí čistě a elegantně a je ideální pro rovné vlasy. 

  • Vlnitý bob

    Pokud máte vlnité či kudrnaté vlasy a mikádu jste se vždycky raději vyhýbaly, je načase to změnit. Vlnitá či kudrnatá mikáda jsou velmi trendy, působí hravě a stylově a velkou výhodou je jejich nenáročnost. Díky vlnám navíc bude účes působit objemně.

    Velký výběr přípravků pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.