Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pečujte o svou pleť i ve spánku: Které noční masky si rychle zamilujete?

29. října 2020 | 06:00

Pleťové masky jsou takovým malým zázrakem pro naši pokožku. Během chvilky totiž pleti dodají potřebné živiny, hydrataci a krásně ji prozáří a zjemní. Každá žena však nemá čas dopřát si alespoň jednou týdně masku přes den a u toho si na dvacet minut zalenošit. Řešením jsou proto noční masky, které pracují, zatímco vy spíte. Vyzkoušíte je?

Noční masky jsou speciálně určené k intenzivní noční regeneraci pleti. Obsahují totiž látky, které pokožka nejlépe absorbuje právě během spánku. "Na rozdíl od denních masek, které působí ve velmi krátkém čase, ty noční uvolňují své regenerační složky po celou dobu spánku, tedy asi osm hodin. Díky tomu dodají vaší tváři vše, co jí chybí, a vy se probudíte s pletí vyživenou, hydratovanou a svěží," vysvětluje dermatoložka Hajnalka Méryová Faragó, skincare expertka prodejen Marionnaud.

V čem tkví jejich kouzlo?

Noční masky si nanášíte na obličej přesně ve chvíli, kdy se pleť chystá spouštět všechny regenerační procesy v těle. Během spánku se zvyšuje tělesná teplota, a naše pokožka tak přirozeně ztrácí více vody než ve dne. Noční masky proto udržují vlhkost v pleti, a tak zvyšují její hydrataci. Ukrývají v sobě kouzla hydratačních nočních krémů a vyživujících pleťových masek. Obsahují velké množství aktivních látek, jako jsou například uklidňující probiotika nebo exfoliační AHA kyseliny, které se do pleti rychleji vstřebávají a jejichž účinek se projeví výrazněji než při použití běžné denní masky.

Pro koho jsou určeny? 

Pro každého! Prospějí ale hlavně ženám, které si na běžnou denní masku jen tak čas nenajdou. Nejvýrazněji se účinek pak projeví na pleti dehydratované, povadlé a vystresované. "Pokud máte citlivou pleť, používejte pouze noční masky určené speciálně pro ni, silné aktivní složky by ji totiž mohly podráždit,“ dodává Hajnalka Méryová Faragó. 

Jak je používat?

Noční masky používejte jednou až dvakrát týdně. Masku nanášejte v tenké vrstvě vždy na dokonale odlíčenou pleť, krk i dekolt. Ideální je masku nanést zhruba tak dvacet až třicet minut před tím, než si půjdete lehnout, aby se stihla trochu vstřebat. Nemusíte se ale bát, že byste si umazala polštář. Většina produktů má konzistenci průhledného gelu, který se do pleti vstřebává opravdu rychle. Po aplikaci na pleť si můžete dopřát lehkou masáž obličeje, která pokožku krásně prokrví. Ráno pak stačí si obličej umýt vlažnou vodou a nanést svůj oblíbený hydratační krém.

Nejlepší noční masky najdete ve fotogalerii:

Co takhle pleťová maska z ovesných vloček? Vyrobte si ji v pohodlí domova! Návod najdete ve videu:

Video se připravuje ...
Vyrobte si pleťovou masku z ovesných vloček! • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

 

 

 

Autor: Aneta Valešová