Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čisticí gely a pěny pro všechny typy pleti: Díky kterým bude vaše pleť dokonale čistá?

16. července 2020 | 06:00

Není žádnou novinkou, že pokud toužíte po krásné pleti bez chybičky, nesmíte zapomínat na důkladné a pravidelné čištění. K tomu nemusíte používat pouze odličovací mléka či micelární vody, skvělým pomocníkem jsou také čisticí gely. Po kterých je pleť krásně čistá a jemná na dotek? Otestovaly jsme je za vás!

Čisticí gely jsou oblíbené pro své jednoduché použití. Stačí jen malé množství nanést na vlhkou pokožku. Pomocí krouživých pohybů ji masírujte a následně smyjte všechny nečistoty vlažnou vodou. Gely i pěny můžete také použít se sonickým čisticím kartáčkem na obličej. 

Otestovaly jsme pro vás několik čisticích gelů a pěn různých značek a cenových kategorií. Které od nás zíkaly jedničku?

Jemný mycí gel na obličej Goat's Milk, Ziaja, 117 Kč (200 ml)

Jemný mycí gel na obličej Goat's Milk, Ziaja, 117 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Řada kozího mléka od Ziaji je má oblíbená, a tak jsem sáhla i po čisticím gelu. Má jemnou gelovou konzistenci, a v kontaktu s vodou tak nepatrně pění. Z pleti odstraní nečistoty a zanechává ji jemnou na dotek. Doporučuji ale nejdříve pleť pořádně odlíčit, jelikož neodstraní make-up. Jen pleť dočistí a připraví na další kosmetické produkty, jako jsou séra a krémy.

Známka jako ve škole: 2

Čisticí gel MicellAir Skin Breathe Expert, Nivea, 133 Kč (125 ml)

Čisticí gel MicellAir Skin Breathe Expert, Nivea, 133 Kč (125 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Čisticí gel je moc příjemný. Má v sobě navíc drobná peelingová zrníčka, takže pleť krásně vyčistí a osvěží. Jako většina produktů Nivea i tento krásně voní. Po aplikaci jsem měla pleť krásně jemnou, jen jsem bohužel cítila, že je trochu stažená a vysušená. A tak jsem hned pak musela nanést hydratační krém. Takže podle mě není úplně vhodný pro opravdu všechny typy pleti. 

Známka jako ve škole: 2

Čisticí pěna Clear Face, SebaMed, 162 Kč (150 ml)

Čisticí pěna Clear Face, SebaMed, 162 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Když mě trápí na obličeji více pupínků, sáhnu po této čisticí pěně, která má zabraňovat vzniku akné a černých teček. Pomocí dávkovače se vám jedním zmáčknutím vytvoří pěna, kterou nanesete na vlhký odlíčený obličej. Pleť je po nanesení produktu trochu sušší, tak ji nezapomeňte vzápětí pomocí krémů hydratovat. Pupínky ale opravdu po pravidelném používání mizí, a pleť tak působí zdravě a svěže.

Známka jako ve škole: 1

Zklidňující čisticí gel pro suchou a citlivou pleť Navia, 229 Kč (30 ml)

Čisticí gel pro suchou a citlivou pleť, Navia, 229 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.zemito.cz

Mou alfou a omegou v péči o pleť je kvalitní čisticí gel. Ne vždy se mi ale podaří vybrat takový, který by byl 100% ztotožněn s mou pletí. Je citlivá, potřebuje řádnou dávku hydratace a vyčištění od nečistot a případných nedokonalostí. Nejen to splňuje organický zklidňující čisticí gel pro suchou a citlivou pleť značky Navia. Používám ho každé ráno i večer s příměsí pár kapek vody. Gel se pak přemění na příjemnou jemnou mléčnou emulzi, která nechá na pokožce lehký ochranný film. Pleť je na dotek hebká, vyživená a případné začervenání je velmi zklidněno. Pokud hledáte i vy ten správný čisticí gel na citlivou pokožku se sklonem k nedokonalostem, je to trefa do černého!

Známka jako ve škole: 1

Čisticí micelární pěna DermatoClean, Eucerin, 288 Kč (150 ml)

Čisticí micelární pěna DermatoClean, Eucerin, 288 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Ještě se asi nestalo, že by mě nějaký produkt od této značky zklamal. Vodička se během vteřiny změní na pěnu, která je opravdu jemňoučká, bez jakékoliv parfemace, takže vám pleť nijak nepodraží. Přestože se jedná opravdu o jemný produkt, pleť krásně vyčistí a hlavně jsem po něm neměla pocit žádného nepříjemného stažení. Po umytí byla pleť vždy čistá a krásně jemná. Není to nejlevnější produkt, ale za to své pleti dopřáváte opravodou kvalitu. 

Známka jako ve škole: 1

Čisticí pěna Alcina, 335 Kč (150 ml)

Čisticí pěna, Alcina, 335 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Tento čisticí produkt na pleť je v lahvičce s pumpičkou. Při každém stlačení vyjde hustá pěna, které není třeba použít velké množství, maximálně dvě dávky. Na obličeji působí absolutně heboučce. Přes svou jemnou konzistenci je dost výkonný a pleť dokáže vyčistit dokonale, dokonce ani po řasence nezůstávají zádné nečistoty. Obsahuje panthenol, kokosový olej a provitamin B5, takže pleť nejen čistí, ale také o ni pečuje. Je určen pro všechny typy pleti, takže i pro velmi citlivou pokožku. Má jemnou vůni, nenašla jsem žádná negativa.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí gel s neemem a bylinkami UrbanVeda, 340 Kč (150 ml)

Čisticí gel s neemem a bylinkami, UrbanVeda, 340 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.dnmcompany.cz

Tato britská kosmetika není testována na zvířatech a obsahuje mnoho různých rostlinných výtažků a olejů, které blahodárně působí na pleť. Tento čisticí gel například obsahuje za studena lisovaný olej z neemu nebo ajurnu, které se vyskytují ve stromech rostoucích v Indii a které se používají v ajurvédě. Gelu není nutno používat velké množství, je koncentrovaný a hodně pění. Na pokožce po umytí zůstává chladivý pocit, který je způsoben pravděpodobně výtažkem z divoké máty. Gel je určen pro mastnější pleť a pomáhá s póry a černými tečkami. Po použití mám vždycky pocit absolutní svěžesti, bude to tou mátou. Pokud ji nemáte ráda, nebude to nic pro vás.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí gel Thalion, 590 Kč (150 ml)

Čisticí gel Thalion, 590 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.beautysense.cz

Značku Thalion jsem vyzkoušela poprvé a s produktem jsem byla opravdu spokojená. Gel je jemný, pleť nijak nedráždí, při kontaktu s pěnou vytvoří bohatou pěnu a hravě si poradí s líčidly. Po jeho použití jsem už nemusela používat žádné další odličovací produkty. Navíc opravdu nádherně jemně a čistě voní!

Známka jako ve škole: 1

Čisticí pleťový gel dieNikolai, 650 Kč (100 ml)

Koupíte na www.ladybio.cz

Čisticí pleťový gel dieNikolai, 650 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Základem tohoto čisticího gelu je výluh z lipových květů a hroznových slupek, výrazně a velmi věrohodně však voní po růžích díky obsahu oleje z divoké růže, a pokud růže milujete stejně jako já, stanete se na tomto čisticím gelu rychle závislou. Skleněná lahvička s pumpičkou gel přesně nadávkuje, gel nádherně voní, nelepí, po styku s vodou jemně pění a já ho používám na dočištění pleti na závěr odličování. Skvěle hydratuje, pokožka po něm doslova prohlédne a opravdu nádherně voní. Kosmetika dieNikolai je první biodynamická kosmetika na světě a konkrétně tento gel obdržel nejvyšší stupeň certifikace Demeter. Můžete si tedy být jistá, že o vaši pleť pečuje šetrně, v souladu s přírodou a obsahuje jen ty nejkvalitnější přírodní složky.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí gel Superfood Face Wash, Youth to the People, 790 Kč (237 ml)

Čisticí gel Superfood Face Wash, Youth to the People, 790 Kč (237 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tento čisticí gel mě zaujal svým složením – obsahuje výtažky z kapusty, zeleného čaje a špenátu, díky kterým má být vaše pleť dokonale vyčištěná, svěží a zklidněná. A opravdu! Gel příliš nepění, tak se nelekněte, vytvoří spíš příjemnou kluzkou vrstvu, která hezky odstraní nečistoty i make-up. Občas se mi stalo, že po některých gelech byla pokožka vysušená a trošku pnula, to se však tentokrát nestalo. Naopak byla pleť opravdu zářivější, vyživená a jemná na dotek. Balení obsahuje praktickou pumpičku, díky které si do dlaní nanesete přiměřené množství, a tak produkt vydrží. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...