Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Červené stíny jsou hit! Jak vypadají ve skutečnosti a měla byste si je pořídit?

Video se připravuje ...
Otestovaly jsme lotion proti akné nebo paletku cherry očních stínů! Potřebujete je?
VIDEO: BPŽ/Adam Balažovič
8. ledna 2019 | 06:00

Tento týden jsme si v našem testování vzaly na paškál paletku očních stínů, sérum na obličej a lotion proti akné. Jak se nám s přípravky pracovalo? Opravdu splní to, co slibují? A měly by se objevit i ve vaší koupelně nebo kosmetické taštičce? Pojďte je s námi otestovat!

Orientovat se v kosmetických novinkách je oříšek a nikomu se nechce utrácet peníze za produkty, které sice slibují zázraky, ale nakonec letí velmi rychle do koše. Proto pro vás novinky na vlastní kůži testujeme. Abyste věděla, co za to stojí a co s klidným srdcem můžete nechat na pultech drogerií a parfumerií. Které novinky jsme si vybraly tentokrát a jak u nás obstály?

Bioderma Sébium Lotion, 200 ml, cena 349 Kč

Bioderma, Sébium Lotion, 200 ml, cena 349 Kč
Autor: archiv firem

Akné a pupínky vás mohou potrápit v každém věku. Většina přípravků proti těmto neduhům pleť vysuší, a ta začne produkovat ještě více mazu, takže se její stav ještě zhorší. Sébium Lotion od Biodermy má naopak tvorbu mazu redukovat, má stahovat póry a hydratovat kůži až na 8 hodin. Je vhodný i pro citlivou pokožku a měl by se používat dvakrát denně po odlíčení a vyčištění pleti.

Jak obstál?

Bála jsem se, že bude přece jen lehce pálit a pleť po něm bude vypnutá a vyschlá. Ani jedno se nestalo. Nanesla jsem ho klasicky vatovým tamponkem, ale prý se může nanášet i prsty, to si ale neumím představit. Používala jsem ho jen pár dní v kuse a už se dostavily první výsledky. Pupínky se stáhly a neobjevily se žádné nové.

Luxusní sérum s magnolií a ceramidy Ryor, 15 ml, cena 315 Kč

Ryor, Luxusní sérum s magnólií a ceramidy, 15 ml, cena 315 Kč
Autor: archiv firem

Sérum na obličej by mělo být součástí kosmetické taštičky každé ženy. Používá se zásadně pod krém, protože zesiluje jeho účinky. Ryor přišel s novinkou s magnolií a ceramidy a s anti-age efektem. Obsahuje extrakty nejen z kůry magnolie, ale i z mořských řas wakame a především rostlinné ceramidy. Slibuje minimalizaci jemných vrásek kolem očí už po dvou měsících a pružnější hebkou pleť po dvou týdnech.

Jak obstál?

Zarazilo mě, že je sérum bez parfemace, tedy bez vůně a zápachu, a to je skvělá zpráva pro citlivou pokožku. Aplikuje se snadno pomocí kapátka, takže si do něj ani nezanesete žádnou nečistotu. Má olejovou strukturu, ale do dvou minut se krásně vstřebá a pleť po něm nezůstává mastná, ale naopak velmi hebká. Jestli vyhladí i jemné mimické vrásky kolem očí, jsem bohužel nebyla schopná otestovat.

Paletka očních stínů Urban Decay Naked Cherry, 1520 Kč

Urban Decay, Paletka očních stínů, Naked cherry, 1520 Kč
Autor: archiv firem

Zbrusu nová paletka obsahuje hned 12 nových odstínů. Kombinuje neutrální barvy – od měděných přes švestkové tóny až po nejintenzivnější černou třešeň. Právě tmavé odstíny byly hitem letošního podzimu. Díky Naked Cherry vykouzlíte dokonalé kouřové líčení. Stíny můžete nanášet klasicky nasucho, ale možná je i mokrá varianta.

Jak obstála?

Stíny jsou hodně měkké, takže se snadno roztírají. Hodně práší, takže je budete mít po nanesení rozsypané na lícních kostech. Jejich textura je opravdu hedvábná a pigment intenzivní. Pokud neumíte vykreslit kouřové líčení, nevadí, můžete stejně jako já použít jen jeden nebo dva stíny na celé pohyblivé víčko. Stejně si ale myslím, že vás ta široká paleta strhne k "líčicím" experimentům, protože prostě neodoláte.

Video se připravuje ...