Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test balzámů na rty: Který vás v zimě nezklame?

13. prosince 2018 | 06:00

Balzámy na rty jsou skvělým pomocníkem po celý rok a v kabelce se nám jich většinou válí hned několik. My jsme pro vás otestovaly hned několik značek různých cenových kategorií. Které nás nezklamaly?

Balzámy na rty používáme sice celoročně, ale s přituhující zimou jich bude obzvlášť potřeba! Vyzkoušely jsme jich pro vás hned několik! Které u nás obstály nejlépe?

Balzám na rty Astrid Sport, 35 Kč

Balzám na rty Astrid Sport, 35 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Po prvním namazání nijak moc nenadchne. I když se dobře roztírá, na můj vkus je celkem mastný a snadno se rozmaže okolo pusy. Moc mi také neseděla chuť i vůně, která je taková mýdlová. Když se olíznete, po nějakou dobu zůstává v ústech, což není moc příjemné. Ale je pravda, že svůj účel plní dobře. Má chránit rty hlavně před nepříznivými vlivy počasí během sportovních aktivit. A protože má OF 20, bude se vám určitě teď v zimě hodit na horách. Já ho už při lyžování vyzkoušela a opravdu obstál. Rty jsem měla obalené jemným filmem, který držel dostatečně dlouho. Na denní nošení do města tedy moc není, ale na hory ho příště opět ráda přibalím.

Známka jako ve škole: 2

Balzám na rty Labello Mango Shine, 45 Kč

Balzám na rty Labello Mango Shine, 45 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Labello je klasika, která nikdy nezklame. Tahle novinka je po nanesení na rty trochu mastnější a trochu na mě působila spíš jako nějaký olejíček, ale rty dokázala krásně hydratovat. Musela jsem je akorát během dne několikrát přetřít, ale to mi vlastně vůbec nevadilo, protože balzám chutná po exotickém sladkém mangu!

Známka jako ve škole: 2

Balzám na rty Vivapharm s kozím mlékem, 49 Kč

Balzám na rty VIVAPHARM s kozím mlékem, 49 Kč, koupíte na www.vivaco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivaco.cz

Tento balzám jsem použila, když mě rty opravdu hodně pálily, a musím říct, že si s tímto problémem hravě poradil. Měla jsem během dne dokonce pocit, jako by rty mírně vypnul, a rty nebyly vůbec suché nebo popraskané. Vůně je navíc velice neutrální a na rtech je balzám opravdu příjemný.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty s bio arganovým olejem Body Tip, 49 Kč

Balzám na rty Body Tip s bio arganovým olejem, 49 Kč, koupíte na www.vivaco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivaco.cz

Balzám na rty s arganovým olejem mne velmi zaujal, chtěla jsem vyzkoušet účinky. Balzám je sám o sobě příjemný, rty pěkně zvláční, ale má jednu pro mě nepřekonatelnou vadu. Bohužel jeho parfemace je tak silná, že když si rty natřu, cítím pachuť jeho vůně v puse, a to je pro mě velice nepříjemné.

Známka jako ve škole: 3

Balzám na rty Yves Rocher Karité, 69 Kč

Balzám na rty Yves Rocher Zelený čaj, 69 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Balzám od Yves Rocher je bezbarvý a má moc příjemnou vůni připomínající vánoční čaj. Už proto bych ho doporučila používat především v zimě. Rty balzám zanechává hebké a hydratované a překvapivě na rtech vydrží opravdu dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Urtekram Aloe Vera, 123 Kč

Balzám na rty URTEKRAM Aloe Vera, 123 Kč, koupíte na www.urtekram.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.urtekram.cz

Bio balzám s aloe vera určený pro suché a popraskané rty mě bohužel dost zklamal. Jeho konzistence je hodně tuhá a je potřeba při aplikaci mírně přitlačit, abyste rty promazala. Bohužel se mi tyčinka během prvního dne dvakrát zlomila, takže jsem neměla ani příležitost vyzkoušet její ošetřující účinky. 

Známka jako ve škole: 4


Peeling na rty Gabriella Salvete Lip Balm Scrub, 129 Kč

Peeling na rty Gabriella Salvete Lip Balm Scrub, 129 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přiznávám, že jsem netušila, že existuje něco jako peeling na rty. Tohle bylo mé první setkání s ním. Musím říct, že to bylo zajímavé, jen nevím, jaké vlastně jsou mé pocity. Balzám obsahuje miniaturní granulky, které po natření – buď prstem, nebo třením rtů – masírují rty. Balzám je potom vyživuje. Ovšem granulky na rtech ulpívají, a musíte je tím pádem setřít – a s nimi i balzám. Rty jsou po užití jemné, ale podle mne použijete peeling jednou denně a potom budete potřebovat běžný balzám na ochranu po celý den.

Známka jako ve škole: 3

Ochranný balzám na rty Piz Buin Mountain, 149 Kč

Ochranný balzám na rty Piz Buin Mountain, 149 Kč, koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.krasa.cz

Skvělý nápad zkombinovat balzám na rty a ochranný krém s UV faktorem. Balzám dobře hydratuje a pomohl mi i na popraskané rty. Krém jsem zatím nevyzkoušela, každopádně na hory si tento produkt jistě přibalím.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty EOS Grep, 149 Kč

Balzám na rty EOS Grep, 149 Kč, koupíte na www.eos.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.eos.cz

Balzámy značky EOS mám moc ráda a vyzkoušela jsem jich několik. Moc se mi líbí jejich roztomilý design a se suchými rty si vždycky snadno poradily. Příchuť grepu je zpočátku příjemná, ale vadilo mi, že se držela příliš dlouho. Neustále jsem v puse cítila pachuť ovoce, což mě během dne dost otrávilo. 

Známka jako ve škole: 2

Balzám na rty s vanilkou Balmi, 149 Kč

Balzám na rty balmi vanilka, 149 Kč, koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivantis.cz

Balzám má krásné elegantní balení ve zlaté barvě a díky tvaru do kuželu se dobře aplikuje. Rty jsou po použití jemné a hydratované. Při častém používání a každodenním nošení v kabelce mi ale po nějaké době přestalo držet zavřené víčko, takže jsem měla vše opatlané. Doporučuji ho proto spíš na poličku doma v koupelně nebo do šuplíku v kanceláři. Příliš příjemná mi není ani poněkud chemická parfemace.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační balzám na rty s červenými bobulemi Panier des Sens, 169 Kč

Hydratační balzám na rty Panier des Sens červené bobule, 169 Kč, koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Jedná se spíše o olejíček, který vaše rty příjemně promastí a zvláční, ale nemusíte se bát, že budete mít balzám všude okolo pusy. Nádherně voní a příchuť červených bobulí je opravdu příjemná. Nemusíte mít obavy – nebudete ji na puse cítit po celý den. Rty byly krásně jemné a vyživené.

Známka jako ve škole: 1

Pomáda na opary Nobilis Tilia, 169 Kč

Pomáda na opary Nobilis Tilia, 169 Kč, koupíte na eshop.nobilis.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na eshop.nobilis.cz

Na opary sice moc netrpím, ale rozhodla jsem se tento balzám vyzkoušet na popraskané koutky. S potěšením mohu říct, že i proti nim skvěle zapůsobil. Má zklidňující a hojivé účinky, nelepí a příjemně voní.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Softlips Fresh Mint, 179 Kč

Balzám na rty Softlips Fresh Mint, 179 Kč, koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem
Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Na první pohled mě balzám zaujal svým zajímavým balením. Existuje několik příchutí a já vyzkoušela mátovou. Balzám příjemně voní, ale je hodně sladký, po několika namazáních mi byla jeho aplikace až nepříjemná, jelikož jsem měla pocit, že se natírám bonbonem. Má malá dcera si sladkou příchuť naopak pochvaluje.

Známka jako ve škole: 3

Zázračný kelímek s moruškovým olejem, 199 Kč

Zázračný kelímek s moruškovým olejem, 199 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.oriflame.cz

Krásné, i když trošku nepraktické balení a základ na bázi vazelíny. Hlavně ale naprostý kosmetický kult. Jen těžko byste našli ženu, která nezná tento ikonický soudek od Oriflame na suché rty, ale i třeba lokty a další suchá místa. Balzám je opravdu výrazně mastný a hutný a hojivý. Co se za ta léta, co je na trhu, změnilo, je jen jeho vůně. Vybrat si můžete, vedle klasického balzámu, dalších 8 variant balzámu. Od ovocného až po vánočně skořicový.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Eucerin Acute Lip Balm, 229 Kč

Balzám na rty Eucerin Acute Lip Balm, 229 Kč, koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tenhle balzám na rty se dostal do čela výrobků, bez kterých se neobejdu. Na mé v zimě věčně suché a rozpraskané rty totiž působí jako skutečný balzám. Nádherně je hydratuje a hojí. Navíc splňuje i další mé požadavky. Díky praktickému balení v tubičce se skvěle aplikuje, dobře se roztírá, není parfémovaný ani přibarvovaný. Dalším obrovským plusem je, že se vám nerozteče a nerozpatlá v kapse či v kabelce.

Známka jako ve škole: 1

Peeling na rty Frankbody, 320 Kč

Peeling na rty FRANKBODY, 320 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Zbavit se popraskaných rtů nikdy nebylo jednodušší. Já mám dost vysušené rty a používání balzámů mi v zimě nestačí. Úspěch přišel až s pravidelným peelingem. Tento krásně voní po třešních, jen nechutná moc dobře, když se vám nedopatřením dostane do pusy. Rty stačí chvíli masírovat a pak opláchnout.

Známka jako ve škole: 2

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...