Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řasenka na odrosty, nalepovací lak a clip in vlasy? Vychytávky pro královnu plesu!

26. ledna 2019 | 06:00

Ples je jednou z nejdůležitějších společenských událostí, proto si zaslouží vaši mimořádnou přípravu. Svátečnější líčení, než na které jste běžně zvyklá. Zvláštní účes. Dlouhé šaty a bezchybné doplňky. Pokud jste se letos rozhodla nějaký ples navštívit, určitě se vám bude hodit také pár beauty vychytávek, které vám ušetří čas a díky kterým budete za hvězdu!

 

 

Šaty vybrány, kabelka a boty připraveny? Teď už jen stačí zvolit ten správný make-up, ve kterém se budete cítit skvěle a ve kterém zároveň na plese zazáříte. Vybraly jsme pro vás několik vychytávek, díky kterým to rozhodně nebude problém. Které to jsou?

Clip in vlasy

Pokud vám příroda nenadělila husté, dlouhé kadeře a v tento den po nich přece jenom toužíte, nemusíte zběsile utíkat do salonu, kde vám vlasy prodlouží. Můžete vybrat mnohem přijatelnější variantu, a to jsou clip in vlasy, které po plese můžete v klidu zase sundat. A jak to celé funguje? Oddělíte část vlasů, nasadíte clip in pás, který přicvaknete sponkami, a příčesek se přichytí. Nemusíte se bát, že vám během tance příčesek spadne, vlasy drží opravdu dobře. Po večírku je ale nezapomeňte sundat, spát by se s příčeskem nemělo. 

Řasenka na šedivé vlasy

Ještě jste o tomhle skvělém vynálezu neslyšela? Pokud vás trápí šediny a nemáte zrovna čas se před večírkem nechat u kadeřnice čerstvě nabarvit, skvěle vám poslouží právě řasenka na vlasy. Aplikace je velmi jednoduchá. Odpovídající barevný odstín naneste kartáčkem, který je součástí řasenky, a včesáváním do pramenů vlasů barvu plně aplikujte. Nemějte strach, řasenku poté smyjete běžným šamponem. Vedle řasenky můžete vybrat také sprej, který si se šedinami nebo odrosty rychle poradí. Vybírat můžete také hned z několika odstínů.

Umělé řasy

Nemusíte mít zrovna řasy jako mrkací panenka, ale pokud je opravdu nemáte výrazné a obyčejná řasenka vám nestačí, zkusit můžete umělé nalepovací řasy. Naneste na umělé řasy přiměřené množství lepidla, které občas bývá i součástí balení, a na horní pohyblivé víčko, těsně ke kořínkům vlastních řas, je nalepte. Celou délku řas přimáčkněte ke svému oku až k vnitřnímu koutku, ale příliš na ně netlačte. Pokud jste se netrefila přímo k vlastním řasám, použijte do mezírek černou linku na oči. Po večírku řasy opatrně odlepte.

Nalepovací lak

Ušetří váš čas! Bez námahy a bez vrstvení a sušení docílíte krásných nehtů. Nálepku jednoduše umístíte na nehet. Začínejte vždy u nehtové kůžičky a pokračujte k okraji nehtu. Nálepku dobře vyhlazujte a přebytek následně oddělte. Pomocí pilníku hranu nehtu zarovnejte a nálepku můžete přetřít bezbarvým top coatem.

Dlouhotrvající rtěnka

Výrazná rtěnka by ve vašem finálním looku rozhodně neměla chybět. Většina ale často na rtech nevydrží celý večer, obtiskuje se a během večera ji musíte několikrát upravovat. To se vám ale nestane s dlouhotrvajícími rtěnkami, které jsou doslova neslíbatelné. Právě takovou si na ples určitě pořiďte. Na odlíčení pak použijte odličovadla na olejové bázi, která si s rtěnkou poradí lépe než ta klasická.

Autor: Aneta Valešová