Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Too Hot to Handle, Money Heist, Final Table: Nejlepší seriály na Netflixu, které vám nedají spát

  • Oblíbené seriály na Netflixu
    29. dubna 2020 | 06:00

    Karanténa přímo vybízí k dohánění restů v podobě nezhlédnutých seriálů, ale to by Netflix nesměl chrlit neustále nové a nové. Aktuálně se na přední příčky sledovanosti dostaly 3 reality show, 1 pseudodokumentární série a nechybí ani jeden skvělý španělský seriál!

    Představujeme vám nejlepší seriály na Netlixu, díky kterým se neodlepíte od televize. Tyhle musíte prostě dokoukat – vždy od začátku do konce!

  • Příliš žhavá reality show – Too Hot to Handle

    Too Hot to Handle
    Autor: Netflix

    Jak už samotný název napovídá, tvůrci vsadili na základní pudy. V luxusním exotickém rezortu se sejde partička mladých, krásných a velmi nažhavených lidí. Všichni jsou dlouhodobě nezadaní a jediné potěšení jim v životě přináší nezávazný sex. Už po pár hodinách, co se poznají, se těší, jak i tady si budou jen užívat, ale má to háček, o kterém na začátku nikdo netuší. Celková výhra pro vítěze může být až 100 000 dolarů, pokud všichni dodrží sexuální abstinenci. Za každý prohřešek se jim ale peníze odčítají. Obyčejný polibek je stojí 3000 dolarů, orální sex pak celých 16 tisíc dolarů. Tvůrci chtějí účastníkům ukázat, že vztahy založené na duševní stránce jsou silnější. Povede se jim to? A kolik nakonec zůstane v banku? A co Harry a Franceska, zůstanou spolu i v reálném životě, ačkoli je dělí vzdálenost mezi Austrálií a Kanadou? Tohle zaručeně dokoukáte do konce!

  • Král tygrů Joe Exotic – The Tiger King

    The Tiger King
    Autor: Netflix

    Na začátku byl motiv natočit dokumentární seriál o chovu divokých koček v Americe. Věděli jste třeba, že v USA žije v zajetí mezi pěti až deseti tisíci tygrů, kdežto ve volné přírodě jich zbývá už jen čtyři tisíce? Hrozné, že? A tak se samozřejmě nabízí otázka, v jakých podmínkách divoké šelmy žijí. Joe Exotic je, jak sám o sobě říká, polygamní gay a samozvaný král tygrů. Dokument je sám o sobě bizár všech bizárů, kde se extravagantní týpek mění v krutého tyrana odrostlých tygrů v množírně, kterou vydává za zoo. Nakonec je odsouzen na 80 let za plánování vraždy své konkurentky a úhlavní nepřítelkyně a za zabíjení tygrů. Napětí, násilí, drogy, láska, sebevražda manžela hlavního hrdiny Joe Exotika přímo na záběrech kamery, prostě za tenhle scénář by se nemuseli v Hollywoodu vůbec stydět, ale s tím rozdílem, že tady ho psal život sám. A kdo nakonec vyhraje? Těžko říct, protože všechny soudy ještě nejsou u konce, ale jedno je bohužel jasné. Poražení zůstanou tygři žijící v zajetí.

  • Papírový dům, Money Heist, La Casa de Papel

    Money Heist
    Autor: netlifx

    Tři různé názvy, které skrývají jeden dokonalý španělský seriál. V hlavě záhadného muže, který si přezdívá Profesor, se zrodí geniální plán na největší loupež ve španělských, možná i světových dějinách. Dá dohromady partu lidí, které speciálně vyškolí. Aby omezil vznik citových pout, která by jeho plán zhatila, snaží se maximálně se vyhnout sdílení osobních informací. Vzájemně tak neznají ani svá jména a vybírají si přezdívky podle názvů měst. Plán je následující: 8 perfektně vyškolených a vytrénovaných lidí obsadí španělskou královskou mincovnu s cílem vytisknout 2,4 miliardy eur. Mají na to 11 dní a jako záruku šedesát rukojmích. Samotný Profesor řídí celou operaci zvenku a předpovídá každý možný krok policie. Ale to je jen první série, na Netflixu už jich můžete zhlédnout rovnou 5. Dejte si je všechny za sebou.

  • Elitní kuchařská show The Final Table

    Final Table
    Autor: Netflix

    Máte rádi MasterChefa, Peče celá země a další pořady o vaření? Tak to vám nesmí uniknout tahle elitní kuchařská show. Princip je v podstatě stejný jako v klasických "vařících soutěžích". Máme několik týmů tvořených dvojicemi kuchařů z celého světa, kteří vždy reprezentují jednu zemi. Jenže… Nejsou to obyčejní kuchaříci. Jsou to mistři ve svém oboru a majitelé nebo šéfkuchaři nejlepších světových restaurací. Mnozí z nich se pyšní michelinskými hvězdami a další řadou ocenění. Přesto někdo musí v každém díle z kola ven. Pokud si myslíte, že takoví kuchaři přece musí umět uvařit vše, tak jste na omylu. Představte si šéfkuchaře z Japonska, který nikdy nejedl španělské národní jídlo paellu. A jaké překvapení to muselo být pro mexického kuchaře, který vypadl na mexickém tradičním jídle tacos! V každém díle se vaří během 60 minut jedno jídlo typické pro určitou zemi, které vybírá tříčlenná porota z dané země složená z jednoho odborníka a dvou osobností. Tři nejslabší týmy mají za úkol uvařit ještě jeden rozhodující pokrm. Nikdo svůj postup nemá jistý a napětí z obrazovek přímo tryská.

  • Láska je slepá – Love is Blind

    Love is Blind
    Autor: Netflix

    Jak je to s tou láskou? Je slepá, nebo ne? Dokážeme se zamilovat, aniž bychom svůj protějšek vůbec viděli, stačí znát jeho hlas? To je podstata seznamovací reality show Love is Blind. Skupinka žen a mužů se schází v pokojíčcích oddělených stěnou, přes kterou na sebe mohou mluvit. Mají nějaký čas na to, vzájemně se poznat, a pokud získají pocit, že to mezi nimi zajiskřilo, očekává se, že dojde k zásnubám. Celá reality show by měla vyvrcholit svatbou. Ale má to ne jeden, ale několik háčků. V první fázi se vůbec nevidí, pokud se zasnoubí, tak mají šanci se vidět a odjet spolu do Mexika do luxusního rezortu, kde se mají lépe a hlavně fyzicky poznat. Už tam to některým zkrachuje… Pár jich opravdu nakonec dojde až k oltáři, ale od toho zas někteří utečou. No prostě dramata, slzy, hysterie, ale i pevná láska i u dvojic, u kterých byste to vůbec nečekali. Vezme si nakonec krásná Lauren, která pochází z tradiční černošské rodiny, intelektuála Camerona a co na to její otec? A kdo uteče od oltáře: horkokrevná Giannina, nebo její partner Damien? A odpustí si nakonec Mark a o deset let starší Jessica? Podívejte se a uvidíte sami.

  • Sexuální výchova – Sex Education

    Sex Education
    Autor: Netflix

    Vydejte se do světa teenagerů, kteří se seznamují s prvními sexuálními zkušenostmi. Ústřední postavou je plachý Otis, který je sice panic, ale díky své matce, sexuální terapeutce, má mnoho odborných znalostí. Otis nakonec po naléhání své drsné spolužačky Maeve, do které je tajně zamilovaný, rozjede tajnou placenou poradnu. Nápad je to skvělý! Spoustě spolužáků Otis pomůže, jen sám se sebou si neví rady a poradna jej občas dostane do pořádných vztahových a osobních problémů. Tahle dramedy (seriál, ve kterém se mísí tragické prvky s komediálními) vás pobaví, rozesmutní a zároveň pohladí na duši.

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...