Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Péče o vlasy v zimě je jiná než po zbytek roku. Na tohle si dejte pozor!

  • 4. prosince 2018 | 06:00

    V zimě naše vlasy trpí. Déšť, vítr a mrazy zrovna jejich kvalitě nepřidávají. Obzvlášť neustálým přecházením z vytopených místností do mrazů a nošením kulichů dostávají pořádně zabrat. Co tedy dělat, abychom zabránili suchým koncům, krepatění a elektrizování?

    Všechny už moc dobře víme, že v letních měsících máme své vlasy chránit před sluncem, vyživovat je a příliš je nenamáčet v moři či bazénu. Co ale v zimě? Během chladných měsíců jsou vlasy slabé, mají tendenci krepatět nebo se lámat, a proto potřebují zvláštní péči. A my vám poradíme jakou!

  • Změňte šampon

    Pečující šampon Nivea Repair and Targeted Care, 58 Kč, koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    Základem je používat správnou vlasovou kosmetiku určenou pro chladnější období. Hledejte proto výrobky, které mají označení Winter Care, které vyrovnávají ztrátu vláhy, nebo zkuste přírodní produkty bez syntetických látek, které jsou k vlasům šetrnější. Naučte se po každém mytí používat bezoplachový kondicionér, který vlasy obalí a ochrání, ale zároveň zhydratuje také vlasovou pokožku.

    Náš tip: Vyzkoušejte pečující šampon Nivea Repair & Targeted Care, který si poradí se suchými a polámanými vlasy. 

  • Nezapomínejte na masky

    Vyživující kokosová maska na vlasy Cocoes, 970 Kč, koupíte na www.cocoes.cz nebo ve FAnn parfumériích
    Autor: archiv firem

    Alespoň jednou týdně byste měla používat hydratační masku na vlasy, která vlasové vlákno vyhladí a zpevní. Zároveň vašim vlasům dodá potřebnou výživu, kterou v zimě potřebují jako sůl. Masku naneste do vlasů a hlavu zabalte do nahřátého ručníku – tím posílíte její efekt. Výsledkem pak budou silné a lesklé vlasy, které budou chráněny před zimou.

    Náš tip: Vyzkoušejte hluboce vyživující kokosovou masku na vlasy české přírodní značky Cocoes. Unikátní kombinace látek rostlinného původu zoceluje strukturu vlasu a podporuje tvorbu přirozeného keratinu.

  • Vynechte žehličky a kulmy

    Autor: archiv firem

    Během zimních měsíců byste měla nechat žehličku na dně šuplíku a vlasy raději nechávat alespoň občas volně uschnout. Pokud se však bez tohoto stylingu nedokážete obejít, nezapomeňte používat speciální přípravky, které vaše vlasy ochrání před teplem. 

    Náš tip: Vyživující a ochranný krém Maria Nila Style & Finish vaše vlasy ochrání a zabrání třepení konečků.

  • Zkuste suchý šampon

    Suchý šampon L’Oréal Paris Magic Shampoo Fresh Crush, 133 Kč, koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    Tím, že v zimě nosíme různé pokrývky hlavy, se nám vlasy můžou mastit rychleji, než jsme zvyklé, protože se pokožka hlavy více potí. Vlasy byste i přesto ale neměla mýt příliš často, aby nedocházelo k jejich přesušování. Pokud vás mastné vlasy trápí, mějte po ruce suchý šampon, který si s nimi snadno poradí. 

    Náš tip: Suchý šampon pro objem vlasů, který nezanechává bílé stopy: L´Oréal Paris Magic Shampoo Fresh Crush.

  • Stop elektrizování a krepatění

    Šampon Alterna Bamboo Smooth Anti-Frizz, 399 Kč
    Autor: archiv firem

    Každá z nás to moc dobře zná. Když sundáváme šálu nebo péřovou bundu, vlasy nám lítají všude kolem, a čím víc se je snažíme uhladit, tím je to horší. Užitečnými pomocníky budou bezoplachové kondicionéry, olejíčky, které je třeba nanášet do konečků vlasů, nebo termální vody. Krepatění pak zabrání produkty s antifrizz efektem.

    Náš tip: Šampon Alterna Bamboo Smooth Anti-Frizz kombinuje posilující extrakt z čistého bio bambusu a uhlazující bio kendi olej pro dosažení ideální hydratace a zabraňuje krepatění.

  • Jednou za čas si dopřejte speciální péči

    Olaplex kůra pro domácí péči, 559 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    To nejlepší, co můžete pro své vlasy udělat, je jednou za čas jim dopřát speciální vyživující kúru u kadeřnice. Vyzkoušet můžete například Olaplex Treatment, kdy vám v salonech nejprve vlasy umyjí pomocí vlasového peelingu, aby je zbavili nečistot, a následně vám aplikují jednotlivé části výrobků Olaplex. Výsledkem jsou pak zdravější, pevnější a silnější vlasy. 

    Náš tip: Olaplex Treatment můžete zkusit například v salonu Laboratory, kde vás ošetření s vyfoukáním vlasů vyjde zhruba na tisíc korun. Na domácí použití jsou pak určeny Hair Perfector č. 3, šampon Bond Maintenance č. 4 a kondicionér Bond Maintenance č. 5.

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  trendy, krása, péče o vlasy, vlasy, suché vlasy
Diskuse ke článku
.