Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nemastný krém a rozjasňovač bez třpytek, které si na zimu musíte pořídit!

Video se připravuje ...
Zkrášlující pudr, pleťový balzám a hydratační pleťové tonikum: Recenze kosmetických novinek
VIDEO: Adam Balažovič/Božena Vařilová
28. září 2018 | 06:00

Tento týden jsme si vzaly na paškál zkrášlující pudr, ochranný balzám na obličej a hydratační tonikum pro citlivou pleť. Jak se nám s přípravky pracovalo? Opravdu splní to, co slibují? A měly by se objevit i ve vaší koupelně nebo kosmetické taštičce? Pojďte je s námi otestovat!

Orientovat se v kosmetických novinkách je oříšek a nikomu se nechce utrácet peníze za produkty, které sice slibují zázraky, ale nakonec letí velmi rychle do koše. Proto pro vás novinky na vlastní kůži testujeme. Abyste věděla, co za to stojí a co s klidným srdcem můžete nechat na pultech drogerií a parfumerií. Které novinky jsme si vybraly tentokrát a jak u nás obstály?

Zkrášlující pudr Yves Rocher

Yves Rocher, zkrášlující pudr, 10,5 g, 540 Kč
Autor: archiv firem
Bronzery a rozjasňovače máme obvykle spojené s létem, nemusíme se jich ale vzdávat ani na podzim a v zimě, tedy pouze za předpokladu, že nejsou moc výrazné. A přesně takový je zkrášlující pudr od Yves Rocher. Tmavý odstín použijte na celý obličej místo pudru, perleťový už jen pod obočí, na hranu nosu, nad rty nebo na bradu. Vaši tvář by měl dokonale rozzářit a měl by jí dodat hřejivý nádech.

Jak obstál?

Bronzer jsem použila na celý obličej, dodal mu jen zlatavý nádech. Pokud to s ním opravdu nepřeženete, není potřeba se bát hnědých fleků. Pleť jen lehce rozzáří. Perleťový odstín neobsahuje třpytky, což je velká výhoda, protože ho můžete aplikovat snadno a rovnoměrně na vybraná místa. Začněte zlehka a přidávejte jen opatrně, protože už po prvním dotyku štětce je pokožka zářivá.

Pleťový balzám Lípa, Manufaktura

Manufaktura, lipový ochranný pleťový balzám, 50 ml, 249 Kč
Autor: archiv firem

Na podzim a hlavně v zimě už často obyčejný krém nestačí a je potřeba sáhnout po ochranném balzámu. Tyto balzámy bývají obvykle velmi hutné a mastné, protože chrání proti větru a chladu. Pleť by díky nim měla být hydratovaná a zůstat hebká bez suchých míst i třeba na horách po lyžování. Ochranný balzám z limitované řady Lípa od Manufaktury obsahuje nejen výtažek z lipových květů, ale i řadu rostlinných olejů, panthenol a vitaminy. Díky svému složení se zavděčí i veganům a měl by vyhovovat celé rodině.

Jak obstál?

První a vlastně největší překvapení přišlo už se samotnou konzistencí balzámu, která je jako u klasického krému lehká a snadno se vstřebává. Na obličeji nezanechává mastný film a je možné na něj okamžitě nanést make-up. V horských podmínkách jsem ho nezkoušela, ale v městském prostředí by určitě obstál. Pokožka je po něm hebká a vláčná, ale to i po většině obyčejných krémů. Aplikátor v pumpičce je skvělý, protože si nezanesete žádné bakterie do samotného krému. Voní něžně a jemně.

Hydratační pleťové tonikum Ryor Hydroperfekt

Ryor Hydroperfekt, hydratační pleťové tonikum, 110 Kč, 200 ml
Autor: archiv firem

Použití pleťového tonika je jedním z důležitých kroků při správném odličování. Má za úkol pleť dočistit poté, co jste make-up už odstranila mlékem nebo jiným odličovadlem. Pokožku zbavuje zbylých nečistot, potu a mazu, proto je vhodné používat ho i ráno nebo tehdy, když se nelíčíte. Tonikum Hydroperfekt má být vhodné i pro citlivou pleť, ale obsahuje parfemaci, takže pokud jste opravdu citlivá, tak s ním raději opatrně. Mělo by pokožku zanechat vypnutou a hydratovanou.

Jak obstál?

Má pleť citlivá je – a opravdu mě tonikum neštípalo. Pokožka zůstala lehce vypnutá, ale to nemusí být každému příjemné. Tonikum jsem testovala nejen po odlíčení, ale i ráno po probuzení a vatový tamponek byl opravdu špinavý, i když jsem se večer odlíčila dokonale. Pleť skvěle připraví na líčení, protože vůbec nelepí, naopak ji zanechává hebkou.



Video se připravuje ...