Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kyprá postava, životní moudra a ukrajinské kořeny. Podívejte se, jak šel čas s Halinou Pawlowskou!

27. února 2024 | 06:00

Halina Pawlowská je nepřehlédnutelná nejen díky své kypré postavě, ale i osobitému módnímu stylu a nakažlivému smíchu. Smysl pro humor je pro ni zásadní a několikrát dokázala, že si umí udělat legraci v podstatě ze všeho. Podívejte se, jak šel čas s oblíbenou moderátorkou legendárních Banánových rybiček.

Ukrajinské kořeny

Halina Pawlowská se narodila do rodiny ukrajinského básníka a české učitelky. Vystudovala FAMU, obor scenáristika a dramaturgie, napsala asi dvacet televizních komedií, je autorkou i filmových scénářů. Na svém kontě má čtyřicet napsaných knih a hrála v divadle i seriálech.

Výrazných úspěchů dosáhla také ve světě novin a časopisů. Patřila k zakladatelům deníku Metropolitan a pod holandským vedením založila časopis Story. Později se stala majitelkou a vydavatelkou časopisu Šťastný Jim, který získal ocenění časopis roku. Založila také časopis Glanc, byla jeho tváří a pravidelně do něj přispívala svými povídkami a fejetony.

Autor: Jan Tůma, instagram.com, csfd.cz

Nezapomenutelná životní moudra

V roce 1993 vstoupila na české obrazovky. Je autorkou a moderátorkou úspěšných televizních cyklů jako V žitě, Zanzibar, Dokonalé štěstí a Banánové rybičky. A právě díky této zábavné talkshow se většině z nás Halina nesmazatelně zaryla do povědomí. Proslavila se také svými životními citáty a moudry, kterými svou talkshow pravidelně obohacovala. Mezi nejvtipnější hlášky patří například: "Nejlepší sport je kafe a dort." "Nemiluj nikdy debila, který kouká na kila.“ "Když ti chlap svádí holčičky, cvič a trénuj pěstičky.“ Nebo: "Dokonalá matka miluje i spratka.“

Nekončící boj s váhou

Halinu Pawlowskou nelze přehlédnout a její kyprá postava je pro ni charakteristická. S váhou zápasí už od čtrnácti let, kdy jí začala prudce stoupat. Za svůj život vyzkoušela Halina snad všechny možné diety, ale vždy bez výsledku. Vystupovala dokonce v reklamě na Ultra Fit & Slim. Jednou se jí podařilo zhubnout o třicet kilogramů, po návratu k běžnému jídelníčku je však měla brzy zpátky. Nad svými kily už dávno mávla rukou, se svou velikostí se smířila a je velkou fanynkou takzvané ranní diety – ráno začne a večer s ní skončí.

Smrt manžela

S prvním mužem se spisovatelka seznámila během studia na FAMU, kde se věnovala scenáristice a dramaturgii. Svatba byla přísně tajná a nevěděli o ní ani rodiče novomanželů. Před veřejností ho úzkostlivě schovávala a na veřejnosti se spolu objevovali jen sporadicky. Byli spolu 37 let, nakonec ale její muž podlehl rakovině.

S dramaturgem, producentem a režisérem Karlem Czabanem žije již několik let, a ačkoliv ji už údajně několikrát požádal o ruku, do druhé svatby se Halina nehrne. "O ruku mě žádá pokaždé, když je mu nejhůř nebo má na kahánku. Takže zatím žádná svatba nebude,“ uvedla Pawlowská.

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén