Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nikdo lepší ho v Milionáři nenahradil: Vladimíra Čecha jsme v roli moderátora milovali. Kdo byli jeho nástupci?

29. srpna 2023 | 06:00

Moderátor se zvučným hlasem Vladimír Čech dokázal během soutěže Chcete být milionářem? vytvořit tak napínavou atmosféru, že lidé ve studiu i u televizních obrazovek tajili dech. Přestože byl jako moderátor velmi oblíbený a soutěž měla výbornou sledovanost, vedení ho odvolalo. Poté ho vystřídalo hned několik zástupců. Který vás bavil nejvíce?

Nezapomenutelný Vladimír Čech

Pořad vysílala TV Nova a poprvé se objevil na obrazovkách 16. října 2000. Po dvojnásobné změně moderátora se vysílal až do roku 2005. Soutěžící odpovídali na různě obtížné otázky za účelem získání finanční odměny a možnosti stát se milionářem. Historicky prvním moderátorem soutěže Chcete být milionářem? byl nezapomenutelný Vladimír Čech. Dodnes je s touto soutěží spjatý, přestože se celý život cítil být spíše hercem. Díky Milionáři už byl ale napořád moderátorem.

VIDEO: Chcete být milionářem? 

Video se připravuje ...
Chcete být milionářem? • VIDEO: TV Nova

Příliš hodný moderátor

Jeho zvučný hlas vždy vytvořil napínavou atmosféru a mezi diváky byl Vladimír Čech velmi oblíbený. Přesto ho v roce 2003 vedení televize Nova odvolalo, protože údajně působil moderátor příliš vlídným dojmem.

Jako jediný měl tu čest udělat ze dvou soutěžících milionáře. Oba si odnesli 2 500 000 Kč. Díky působení v soutěži byl Vladimír Čech v letech 2001, 2002 a 2003 zvolen nejoblíbenějším moderátorem soutěží v televizní anketě TýTý. V roce 2013 však v pouhých jednašedesáti letech zemřel na rakovinu komplikovanou těžkým zápalem plic.

Autor: TV Nova

Jeho charisma nenahradili Preiss ani Hejma

Nástupcem Vladimíra Čecha se stal herec Martin Preiss, který na televizní obrazovce působil drsně, a právě díky jeho pokerové tváři ho produkce do soutěže obsadila. Herec však diváky moc nenadchl a po necelém roce TV Nova soutěž stáhla z obrazovek.

V roce 2005 se však konal comeback a do role moderátora byl obsazen populární hudebník Ondřej Hejma, který byl vtipný, ale zároveň tajemný. Přesto soutěž po třech měsících skončila. Diváci už byli pořadem nasyceni, a navíc se jim přestal líbit přihlašovací systém pomocí SMS.

Autor: foto pro Blesk - TV Nova

Na Primě s Vašutem a Šmuclerem

V roce 2007 se rozhodla po necelé tříleté pauze pořad obnovit televize Prima pod názvem Milionář. První díl uvedla začátkem února roku 2008 a moderátorem se stal Roman Šmucler. Ve stejném roce ale televize vysílání ukončila.

V roce 2016 bylo oznámeno, že Nova začíná připravovat nové díly a že se moderátorem stane herec Marek Vašut. Diváci si ho oblíbili, protože dokázal vytvořit napětí, ale zároveň byla soutěž svižnější. Ani tento pokus však nevyšel, vysílání bylo zahájeno v březnu a v září bylo opět ukončeno.

Autor: foto pro Blesk - TV Nova

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén