Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kvůli dětem zhubla téměř o 60 kilo. Udělalo to ze mě lepší mámu, říká

7. července 2022 | 06:00

Střídala přejídání s hladověním, a to způsobilo její obezitu. Po třech porodech je v životní formě! Největší motivací byly děti, manžel a hlavně zdraví.

Whitney King měla problémy s váhou už od dětství. Částečně za to mohla i diagnóza jejího tatínka, která ji velmi tížila. „Zajídala jsem stres a žal. Nikdo se se mnou ve škole nechtěl bavit, rozhodla jsem se tedy o něco zhubnout. Pak ale tatínek zemřel, a já místo přejídání naopak volila hladovění," vzpomíná Whitney. Její stravování bylo jako na houpačce. Nikdo jí neřekl, co dělá špatně a jak to dělat správně. 

„Netrvalo to dlouho a opět jsem byla obrovská. Do toho mi lékaři zjistili polycystické vaječníky a varovali mě, že pokud nezhubnu, budu mít do budoucna problémy s otěhotněním." Whitney měla sebevědomí na bodu mrazu. Z toho ji ale tehdy dostal její přítel, který ji miloval takovou, jaká je. Netrvalo to dlouho a přišla radostná zpráva. Whitney čekala miminko. Jenže ve čtvrtém měsíci potratila...

„Dávala jsem si to za vinu. Doktoři mi říkali, že mám zhubnout, a já to neudělala! Tehdy mi hodně pomohl přítel. Požádal mě o ruku a já plánovala svatbu. Bylo to vysvobození." Krátce po svatbě se na těhotenském testu ukázaly dvě čárky. I když to bylo náročné těhotenství, Whitney porodila zdravého syna. 

„Tehdy jsem si řekla, že zhubnu kvůli němu. Nechtěla jsem dovolit, aby přišel o matku. Vyrůstat bez rodiče je strašné, to sama dobře znám." Ať už pršelo, foukalo nebo sněžilo, mladá maminka vždy vyrazila na dlouhé a svižné procházky, které jí pomohly zhubnout. „Porodila jsem tři děti a dnes jsem v nejlepší formě. Motivují mě! Cvičím kardio i silové tréninky. Musela jsem podstoupit plastickou operaci kvůli volné kůži na bříšku, ale dnes jsem na sebe maximálně pyšná," popisuje sebevědomá a krásná Whitney.

Autor: Adéla Ondroušková