Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kvůli nemoci se stala upírkou. Zbavilo mě to bolesti, říká

16. května 2022 | 06:00

Udělala něco, co je pro normálního člověka naprosto nepochopitelné! Dobrovolně se stala upírkou, a to pro to, aby se její mysl konečně soustředila na něco jiného než na neustálou bolest, která nebere konce. 

Gelanie Lockhart trpí KRBS (komplexní regionální bolestivý syndrom), což je chronické onemocnění, při kterém má pacient různé bolestivé stavy, většinou způsobené nějakým zraněním. Napadaly ji různé myšlenky, poměrně často myslela i na sebevraždu a sebepoškozování.

"Tyhle myšlenky zkrátka nešlo ovlivnit. Sebepoškozováním jsem si pomáhala od nesnesitelné bolesti z KRBS. Chápu, že si někdo myslí, že jsem divná, ale ten, kdo tento syndrom nemá, neví vůbec, o čem mluví," vypráví Gelanie. Že se chce stát upírkou, nebylo pro mnoho lidí pochopitelné, pro ni to ale byla cesta z pekla ven. Začala se soustředit na proměnu v upíří ženu, a zbavila se tím bolestí.

Lidé s chronickými bolestmi uvažují jinak. Mají mimo jiné i psychické obtíže, chtějí se od ostatních lišit a chtějí se cítit komfortně. Všechno tohle pro Gelanii znamená upírství. Pro ni je normální být tím, kým chce, a hlavně být v naprosté pohodě. Co na to říkáte vy? Šli byste do toho, kdyby vám někdo řekl, že to vyřeší vaše bolestivé stavy?

 

Autor: Adéla Ondroušková