Od obezity ke kulturistice: Dívka vážila 140 kilogramů, dnes je o polovinu lehčí

Od obezity ke kulturistice: Dívka vážila 140 kilogramů, dnes je o polovinu lehčí
Foto: profimedia.cz
13. dubna  2022 
 06:00

Čtyřiadvacetiletá Destiny McDonald z Virginie Beach v americkém státě Virginie trpěla od dětství těžkou obezitou, což jí na sebevědomí příliš nepřidávalo. Díky chirurgickému zmenšení žaludku se její život ale úplně změnil. Dnes byste jen těžko uvěřili, že tato dívka vážila sto čtyřicet kilogramů.

Obezita trápila mladou dívku od dětství. Není divu. Její strava běžně zahrnovala tučná jídla, sladkosti a limonády. Kvůli tomu se váha Destiny vyhoupla až na neskutečných sto čtyřicet kilogramů. Pohled do zrcadla mladou dívku pokaždé rozplakal. "Ve škole se mi všichni smáli, ale místo toho, abych s tím něco dělala, tak jsem jedla ještě víc. Shánění oblečení pro mě bylo noční můra. Když jsem si vybírala šaty na svatbu, brečela jsem v každém obchodě,“ uvedla.

Trápení už bylo dost a Destiny se rozhodla k radikálnímu kroku – chirurgickému zmenšení žaludku. Díky operaci zhubla o prvních třináct kilogramů. Nechtěla ale sázet pouze na tuto operaci a rovnou změnila kompletně celou životosprávu, začala se také pravidelně hýbat. Váha tak šla skoro sama dolů a dnes se může Destiny pochlubit krásnými 66 kilogramy. Nejenže se ve svém těle cítí skvěle, ale zároveň si vybudovala pozitivní vztah ke zdravému jídlu a sportu, který se stal jejím velkým koníčkem.

Mladá dívka díky své proměně propadla kulturistice, té se teď usilovně věnuje. V současné době hledá trenéra, který by ji připravil na její první závody. Přestože Destiny tvrdí, že člověk na sobě může neustále něco zlepšovat, je se svou proměnou opravdu spokojená. "Celý život jsem se neměla ráda, ale jakmile jsem začala s posilováním, našla jsem lásku sama k sobě, kterou jsem tak moc hledala,“ dodává ke svému příběhu.

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji