Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žena z trojčat porodila další trojčata. A to i přes srdeční onemocnění

6. května 2022 | 06:00

Porodila trojčata stejně jako její matka. Bylo to náročné, pro ni dokonce život ohrožující, ale život svých dětí si vybojovala. 

Judit Agota (31) má dvě sestry, které jsou stejně staré, a to z nich dělá trojčata. Pocházejí z Maďarska, kde trávily své dětství, později se ale rozdělily a pak zjistily, že bez sebe nedokážou žít plnohodnotný a spokojený život. "Vždy jsme si pomáhaly, když byl jakýkoliv problém. Bydlela jsem v Americe, ale věděla jsem, že to bez svých sester dlouho nevydržím. Proto jsem se odstěhovala do Norska, kde žily i ony," popisuje Judit.

Netrvalo to dlouho a Judit si v Norsku našla lásku svého života. Glenn byl zkrátka perfektní. Rozuměl si s celou její rodinou i přáteli. Když Judit držela v ruce o pár měsíců později pozitivní těhotenský test, nikdo se nedivil. Ti dva pro sebe byli stvořeni! "Můj gynekolog zjistil, že nemám v bříšku jedno miminko, ale tři. V tu chvíli se mi udělalo zle, hned se mi vybavilo maminčino vyprávění o tom, jak bylo těžké mít tři děti najednou." 

Judit ale měla strach ještě z něčeho. Má operované srdce, bála se proto toho, že tohle těhotenství její tělo nezvládne. "Je to náročné i pro zdravou ženu, proto mi lékaři doporučili jeden plod odebrat. Souhlasili jsme." Jenže mladému páru to nedalo a i přes všechna lékařská doporučení se nakonec rozhodli si nechat všechna tři miminka!

Přes výrazné nevolnosti i jiné zdravotní komplikace Judit donosila všechny své děti až do 34. týdne těhotenství. "Filip, Amelia a Henrik strávili tři týdny v inkubátoru, potom nás všechny pustili domů, kde teprve začala ta pořádná jízda." Rodiče se sice musí ohánět, spí jen tři hodiny denně a mají plné ruce práce, svého rozhodnutí ale nelitují. Své děti milují a věří, že si potomci budou stejně blízcí jako Judit se svými sestrami.

Autor: Adéla Ondroušková