Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zhubla o polovinu své váhy. Všechno to dělala kvůli pomstě

24. srpna 2022 | 06:00

Když se na ni vykašlal životní partner, rozhodla se zhubnout, aby se k ní vrátil. Po vážné nemoci svého otce ale zjistila, že hubne kvůli něčemu jinému. Dnes je z ní sebevědomá, krásná a pozitivní žena i bez muže, kvůli kterému to celé začalo.

Josie Varela byla zamilovaná do svého přítele od začátku až do konce. On se ale ze dne na den sebral a odešel, nechal za sebou nešťastnou ženu a plno dluhů. "Nevěděla jsem, kvůli čemu to vlastně ukončil. Možná kvůli mé váze nebo špatnému stylu oblékání? Je možné, že to bylo i z jiného důvodu. Tehdy mě to ale ranilo tak, že jsem se týdny neukázala v práci. Nejedla jsem, nespala jsem a ani jsem se nesprchovala," vzpomíná Josie. 

Vztek byl tím, co ji dohnalo ke změně životního stylu. "Říkala jsem si, že když zhubnu, možná se vrátí nebo bude alespoň žárlit. Pomsta byla můj hnací motor." Josie začala chodit do posilovny, zdravě jedla, procházela se, a dokonce sama zašla i do divadla. "Byl to takový duševní očistec. Začala jsem hubnout, získávat sebevědomí i sebelásku."

Občas se ale vrátily vzpomínky a Josie to chtěla vzdát. Tehdy vážně onemocněl její tatínek, kterému se obrátil život vzhůru nohama. "Zjistila jsem, že život je moc krátký na to, abych se na někoho zlobila. Chtěla jsem být zdravá kvůli sobě, ne být krásná kvůli někomu jinému." A jak řekla, tak také udělala. Cvičení ani zdravé stravy se nevzdala a dnes je spokojenou a vyrovnanou ženou, která sama radí ostatním ženám s podobnými zážitky i váhovými problémy. 

Autor: Adéla Ondroušková