Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec s leukémií měl vánoční přání. Splnil mu ho sám Santa

21. prosince 2021 | 05:00

Santa Claus má v těchto dnech skutečně málo času. Na potěšení dětských tváří si ale minutku najde vždy. Tentokrát splnil přání chlapci s leukémií, který si přál jen trávit chvilky mimo nemocnici se Santou. 

Pro sedmiletého Pastora byl rok 2021 opravdu těžký! Namáhavá léčba rakoviny bere statečnému chlapci jeho dětský svět. Dobročinná organizace Make a Wish pomohla tomuto malému klukovi z Kalifornie stát se na chvíli znovu bezstarostným dítětem, které se těší z blížících se Vánoc. 

Pastor na vysněné setkání se Santou vyrazil s tetou Teresou. „Když si uvědomil, že se jeho přání splní, starosti se na moment rozplynuly,“ říká Teresa. Jakmile Pastor poprvé zahlédl Santu, hned zapomněl na všechno, co během své léčby zažil. Santa Claus vzal malého chlapce na „severní pól“, kde společně nakrmili živého soba, rozbalili dárky a snědli pár vánočních sušenek. 

Pastor zažil vskutku nespoutanou radost! "Srdce mi jihlo. Po všech těch bolestech a trápení to byl zase náš veselý Pastor. Byl to krásný a dojemný zážitek." O Vánocích se zkrátka dějí zázraky. Lidé si pomáhají a druhým dělají radost. Statečný Pastor bude na své vánoční přání s láskou vzpomínat určitě celý život.

Autor: Adéla Ondroušková