Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odhalila skutečnou krásu dívek na Instagramu. Sociální sítě jsou lež, říká

6. února 2022 | 05:00

Když se lidé baví o filtrech na sociálních sítích, které vás změní k nepoznání, říkají tomu nová virtuální realita. Vizážistka odhaluje, jak bychom bez takových vylepšováků opravdu vypadali! Nevěřte všemu, co vidíte. Tohle je pravá tvář uživatelů sociálních sítí!

Zhruba každý pátý člověk použil někdy při focení selfie zkrášlující filtr, který z obyčejného člověka udělá sexsymbol. Nikdo už se ale nezamyslel nad tím, jak moc při používání těchto filtrů lže ostatním lidem, kteří na tento upravený a téměř nereálný obsah koukají. Aby si uživatelé těchto efektů uvědomili, že fotografie je s filtrem opravdu rozdílná, vytvořila vizážistka Holly Cockerill (27) tuto fotogalerii.

"Sociální sítě jsou lživé, nenechte se zmást," vzkazuje Holly. Její snímky jsou vždy před úpravou a po ní. Obyčejný filtr dokáže vylepšit pleť, vybělit zuby nebo zvýraznit líčení. U větších úprav se dočkáte klidně zvětšeného poprsí, změny výrazu ve tváři nebo extrémně zúženého pasu a ubrání několika kil. 

"Začalo to nejspíš tím, že jsem viděla ty perfektní ženy na sítích, které jednoduše nemají chybu. Srovnávala jsem to sama se sebou a byl to obrovský rozdíl." Když ale Holly srovnala stoprocentní příspěvky krásných žen se svými fotkami, u kterých použila filtr, zjistila, že až takový rozdíl to není. "Nikdo by mě na těch fotkách nepoznal, je to prostě markantní rozdíl. Sociální sítě jsou jedna velká lež," dodává nakonec. 

Autor: Adéla Ondroušková