Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při seskoku padákem si poranila míchu a málem zemřela! Pak se stal zázrak

25. března 2022 | 06:00

Jejím koníčkem byl parašutismus, který jí ale málem stál život. Jen zázrakem přežila tvrdý pád z nebes. Polámaná a na prahu smrti se ale rozhodla svůj život neobětovat. Dnes je zpátky na nohou.

Jordan dlouhá léta milovala seskoky padákem, rozhodla se proto absolvovat kurz parašutismu. "V listopadu 2021 jsem měla šanci získat licenci, jenže se něco pokazilo." Bylo krásné počasí, jasné nebe a hřejivé slunce, stejně to ale nedopadlo dobře. Jordan při jednom ze svých seskoků zjistila, že je něco špatně!

"Když jsem vytáhla padák, zjistila jsem, že ho mám namotaný okolo nohy. Snažila jsem se z toho ještě dostat, bylo to ale marné. Najednou jsem ležela na zemi, sice při vědomí, ale nemohla jsem se pohnout," popisuje Jordan. Mladá žena volala o pomoc, ta se k ní dostala do šesti minut. "Seběhlo se tam hodně lidí. Bylo to asi zlé! Přiletěl pro mě vrtulník."

V nemocnici lékaři zjistili, že má polámaná žebra, holeň, kotník a poraněnou míchu. "Byla jsem ráda, že vůbec žiju. Proto jsem se rozhodla udělat všecko pro to, abych se dostala zpět na nohy, a dokázala jsem to." Dlouhý pobyt v nemocnici, urputné rehabilitace a hodiny stresu. To všechno se zkrátka vyplatilo. 

Jordan na sobě neustále pracuje a snaží se dosáhnout svých cílů. Motivují ji její dosavadní úspěchy a podporující rodina. "Je to nápor na psychiku. Když je mi ale nejhůř, koukám na fotky těsně po nehodě a uvědomím si, že už mám za sebou obrovský kus cesty," dodává na závěr Jordan.

Autor: Adéla Ondroušková