Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Myši na jeho zahradě pijí pivo a žijí ve vlastních domech. To musíte vidět!

28. září 2021 | 06:00

Myším věnoval veškerý svůj volný čas. Postavil jim domy, zajistil stravu a vyrobil nádobí i dopravní prostředky. Tahle malá stvoření žijí na zahradě úspěšného fotografa už několik myších generací. 

Simon Dell, také známý pod přezdívkou Mr. Tographer, je fotograf divoké zvěře žijící ve volné přírodě. Potom co na své zahradě v roce 2018 objevil myší rodinku, začal těmto hlodavcům vytvářet útulný a bezpečný domov ve stylu hobitích osad. Domečky jsou perfektně vybavené. Simon tvořil všechno ze zbytků dřeva, a to od dveří přes zábradlí a okna až po nádobí, lopaty i příbory. 

Myší rodina se do přepychové rezidence začala stěhovat téměř hned. Simon může sledovat jejich denní program, dokonce viděl ve své zahradě vyrůstat už několik myších generací. I své fotografování zaměřil právě na tato malá zvířata, která u něj mají servisní balíček all inclusive. 

Každá myš v této vesničce je na život se Simonem už zvyklá. Denně všichni členové myší rodiny vykukují ze dveří a čekají na ostružiny, maliny či jiné chutné jídlo. Dokonce si pochutnávají i na domácím arašídovém pivu, které jim pan fotograf vaří z arašídového másla. Zkrátka – myši se u Simona mají jako v bavlnce a o jejich spokojeném životě se můžete přesvědčit sami prohlédnutím naší fotogalerie.

Autor: Adéla Ondroušková