Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Má povolání snů! Živí se jako mořská panna

6. září 2021 | 06:00

Mořské panny existují. Sice trochu jinak, než si všichni myslí, tahle žena by ale ploutev nejraději nosila natrvalo. Ve vodě je ve svém živlu a svým koníčkem těší nejen ty malé návštěvníky akvária.

Mořská panna Montana je mladá žena z Oklahomy, která skutečně žije svůj sen. Už odmala miluje mořskou vodu, proto se rozhodla být ve vodě každý den. Vedle toho, že je potápěčkou a zooložkou, je i profesionální mořskou pannou. Pořídila si ploutev a živí se plaváním v akváriu, které denně navštíví nespočet návštěvníků. 

Mezi jejími fanoušky nejsou ale jen malé holčičky, které touží být jako ona. Ladné pohyby pod vodou obdivují naprosto všichni. Montana ve vodě vydrží opravdu dlouho, umí pod vodou vytvořit srdce z bublinek a nebojí se plavat se žraloky. Často si ploutev bere i na dětské narozeninové oslavy, kde je největší atrakcí. 

"S mořskou vodou jsem skutečně v manželství," dodává Montana. Barevná, těžká a realistická ploutev už je nezbytnou součástí jejího života. Potřebuje ji v akváriu, moři i na souši při focení. Bez ní by byla zkrátka ztracená. Díky Montaně lidé v Oklahomě věří, že mořské panny existují. Sice umí i normálně chodit a mají dvě nohy, ale s ploutví v moři na ně klidně můžete narazit. 

Autor: Adéla Ondroušková