Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvůli koronaviru nesehnala plenky pro dceru a zhroutila se rovnou u prázdného regálu. I to je realita

22. března 2020 | 06:00

Panika, která se kvůli koronaviru šíří, nutí některé z nás, aby si tvořili zásoby jídla či kosmetických potřeb. Mezi nedostatkové zboží se tak dostaly leckde i jednorázové pleny pro ty nejmenší. Některé rodiny však nemají finance na to, aby plenky nakupovaly po několika baleních na měsíce dopředu... A tahle maminka dokonce nesehnala pleny žádné, proto se vedle prázdného regálu v obchodním centru zhroutila. 

Lauren Whitney (36) je matka čtyř dětí, a to je samo o sobě velice finančně náročné. Když navíc nečekaně nastane situace, kdy lidé vykupují regály obchodních center, Lauren je jednou z těch matek, které jsou odkázany na zbytky zboží v samoobsluhách. "My nejsme chudí, ale bohužel nemáme na to, abychom kupovali zásoby jídla a kosmetických potřeb po několika desítkách balení," popisuje Lauren. 

Koronavirus děsí každého z nás a je pochopitelné, že si mnozí z nás nakoupí věci do zásoby, abychom nemuseli chodit zbytečně mezi lidi každý den. Lauren ale do obchodního centra musela, jelikož její nejmladší dcerce prostě došly jednorázové pleny. Brzy však zjistila, že zrovna plenky jsou nedostatkové zboží, a v prázdných regálech nenašla pro dceru ani jedno jediné balení. 

"Rozbrečela jsem se, protože jsem v tu chvíli netušila, jak budu svou holčičku přebalovat. Co bude teda místo plenek nosit? Všichni lidé pleny vykoupili a nemyslí na nás. My opravdu nemáme tolik peněz na to, abychom si zásoby tvořili!"

Lauren sdílela svou nepříjemnou zkušenost na sociálních sítích a během pár dnů obdržela balík od jedné z firem, které pleny vyrábějí. "Na jednu stranu jsem na některé lidi pyšná, jak si v tomhle tíživém období pomáhají. Na druhou stranu je mi ale opravdu do pláče ze sobeckosti ostatních a z nelidskosti," dodává nakonec Lauren.

Autor: Adéla Ondroušková