Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotografka ukázala skutečné tváře žen. Fotky na Instagramu jsou lež, říká

23. ledna 2020 | 06:00

Ve světě plném filtrů a aplikací na úpravu fotografií je snad každá z nás krásná. Zakrývání drobných nedostatků ale způsobilo to, že nás někteří lidé ve skutečnosti už ani nepoznají. Fotografka proto pořídila řadu snímků, které odhalují opravdovou tvář žen. "Takhle vypadají skutečné ženy," říká.

"V dnešní době jsme všichni vedeni k přesvědčení o tom, že ženy mají bezchybnou a hebkou pleť. Většina z nás si neuvědomuje, že někdo má například i ekzém, silné akné nebo jiný dermatologický problém, který musí denně zakrývat pod vrstvou make-upu," vypráví Sophie Harris Taylor.

Epidermis je série fotografií, která vznikla právě ze zkušeností samotné fotografky. "Také jsem měla problémy s pletí a vím, co to je," vzpomíná Sophie. Tento projekt vznikl, aby ukázal společnosti, jak vypadá většina fotek před velkými úpravami a před vypuštěním do světa. Jeho úkolem bylo předvést krásné ženy v reálné podobě!

"Doufám, že mé fotografie některé ženy posílí, a najdou tak sílu vybudovat si zdravé sebevědomí. Chci, aby si uvědomily, že jejich tvář je krásná a dokonalé fotky na Instagramu jsou vyretušované, až lživé!" Sophie za tuto sérii sklízí obdivy. Denně dostává mnoho pozitivních a děkovných zpráv od žen všech věkových kategorií.

Autor: Adéla Ondroušková