Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čekala čtyřčata, přežilo jen jedno! Tři ostatní musela porodit bez života

20. ledna 2020 | 06:00

Mladá maminka porodila ve 24. týdnu čtyři děti. Jedno vážilo půl kilogramu, další tři miminka se narodila mrtvá. Zázračná holčička nyní oslavila třetí narozeniny a je naprosto zdravá. 

Náctiletá maminka Tori Keller otěhotněla ve svých devatenácti letech. Podle ultrazvuku čekala čtyřčata. Snoubenec oplodnil dvě Tořina vajíčka, přičemž v jednom byla miminka tři a v tom druhém jen jedno samotné. "Hned při první kontrole nám lékař řekl, že plod, který je sám, nemá srdeční tep. Musela jsem ho ale donosit, abych neohrozila mé tři další děti," vzpomíná Tori. 

Mezi osmnáctým a devatenáctým týdnem těhotenství se ale bohužel nenašel tep dalších dvou miminek a Tori opět musela neprosperující plody donosit. "Byla jsem rozhodnutá dceru prostě zachránit." Jenže malá Athena se narodila ve 24. týdnu a vážila jen 450 gramů. Lékaři jí moc šancí nedávali, byla opravdu příliš malinká. 

"Dceru Athenu jsem poprvé držela až sedmnáct dní po jejím narození, kdy byla stabilizovaná. Měla další zdravotní problémy, které jsme museli urychleně řešit, důležité ale bylo, že žila!" Athena je jediná ze čtyřčat, která přežila, a nedávno oslavila třetí narozeniny. Zázračná holčička má dnes mladšího sourozence, a je z ní tedy zdravá, starostlivá starší sestřička. 

Autor: Adéla Ondroušková