Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šestiletý chlapec za 10 dní vydělal téměř 6 milionů korun! Neuvěříte, kam peníze půjdou

31. ledna 2020 | 06:00

Ten kluk má srdce na pravém místě! Vyrábí desítky malých koal denně, aby pomohl zvířatům, která kvůli šílenému ohni přišla v Austrálii o domov. Koalu z modelovací hmoty pošle i vám, pokud přispějete na zraněné klokany, koaly a další nebohá zvířata. 

Celý svět se nyní snaží poskytnout Austrálii pomocnou ruku. Jedním z mnoha dárců je i šestiletý Owen z Massachusetts, který miluje zvířata. "Když se dozvěděl o ničivém požáru v Austrálii, kde přicházejí o život i domov miliony zvířat, byl opravdu smutný," vypráví Owenova matka. 

Owen už dlouho vyrábí zvířata z modelovací hmoty. Je v tom opravdu dobrý. Když se dozvěděl o ničivém požáru, začal vyrábět krásné malé koaly, které vykukují z květináčů plných živých rostlin. "Chtěli jsme, aby se necítil bezmocný. Umožnili jsme mu proto vybírat peníze na zvířata. Ty se pravidelně odesílají do Austrálie."

Každý, kdo daruje peníze, dostane od Owena jednu malou koalu. Tento nápad nadchl tisíce lidí a rychle se rozšířil. Šestiletý chlapec proto vybral za deset dní téměř šest milionů korun na pomoc Austrálii. S výrobou roztomilých koal rozhodně nekončí a denně vytváří desítky dalších kousků. Pokud chcete i vy tuto malou koalu na jeden ze svých květináčů, neváhejte přispět zde.

Autor: Adéla Ondroušková