Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Věřící maminka odmítla potrat. Její dcera žila 43 minut

27. ledna 2020 | 06:00

Čekali čtvrté dítě a doufali, že budou velká, šťastná rodina. Na velkém screeningu v druhém trimestru jim ale gynekolog oznámil, že očekávaná holčička nebude nikdy žít mimo matčinu dělohu. Matka potrat odmítla, dítě donosila a uspořádala pohřeb.

Stacy Aube je maminkou šesti dětí. Kdyby jí ale v roce 2010 nezemřela čerstvě narozená dcera, byla by jejich rodina ještě o jednoho člena větší. "O nemoci mé dcerky jsme nic netušili do velkého screeningu v druhém trimestru těhotenství. Tam nám lékař oznámil, že naše holčička má anencefalii a nebude po porodu schopna života," vypráví Stacy. 

Anencefalie je porucha, při které dítěti chybí hlavní část mozku. Stacy byl nabídnut potrat, ten ale ona razantně odmítla. "Chtěla jsem dceru donosit a oslavit její krátký život." Statečná matka tak opravdu učinila. 3. prosince 2010 porodila dceru Rachel Alice. "Fotografovali jsme se a slavili jsme. Byla to pro nás sice nejbolestivější chvíle v celém životě, její život jsme ale chtěli oslavit." 

Rachel žila 43 minut. Byla obklopena lidmi, kteří ji milovali a milovat vždy budou. "Na pohřeb přišlo přes osmdesát lidí," dodává Stacy, která během rozloučení naposledy políbila dceru v rakvi. Ztráta dítěte je to nejhorší, co může člověka potkat, Stacy ale pomohla její víra v Boha, díky které ustála i ty nejsmutnější chvíle.

Autor: Adéla Ondroušková