Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Transžena pomohla porodit svého třetího potomka. Přivítali ho na svět v koupelně!

10. února 2020 | 06:00

Transžena, která byla dříve muž, pomohla porodit vlastního syna u sebe v koupelně. Nečekaně rychlý porod překvapil oba rodiče. Miminko se narodilo v pořádku, bez pomoci odborníků. Po narození bylo i s matkou převezeno do nemocnice na kontrolní vyšetření.

Pro tuto rodinu byl rok 2019 opravdu zlomový. Tatínek od rodiny se rozhodl stát transženou a v květnu hodlal zahájit hormonální terapii. "Já a Shannon máme už dvě dcery. Domluvili jsme se, že než se přeměním v ženu, pokusíme se ještě o jedno dítě," vypráví Cori. 

Shannon je s partnerovou změnou pohlaví prý smířena a touhy své životní lásky stoprocentně respektuje. Souhlasila i s dalším děťátkem, to bylo na cestě hned na jaře. "Čekali jsme syna. Báli jsme se ale, že se narodí předčasně, stejně jako naše dvě starší dcery. Byli jsme proto velmi opatrní a pod neustálým dohledem lékařů."

Chlapec Rowan se u maminky v bříšku pořádně dopekl, jeho příchod na svět byl ale nečekaně rychlý. Shannon začala rodit dříve, než stačila nastoupit do auta a odjet do porodnice. "Vstala ze záchoda a opřela se o umyvadlo. Řekla mi, že do nemocnice už to nestihneme." Cori vzpomíná na domácí porod své ženy jako na velmi krásnou událost.

"O pár minut později jsem viděl synovu hlavičku a za okamžik mi celý spadl do rukou. Shannon byla šťastná a naše dvě starší holky také," dodává Cori. Rowan byl s maminkou převezen do nemocnice na kontrolní vyšetření, která dopadla dobře. Dnes žije pětičlenná netradiční rodinka konečně spokojený a štěstím zalitý život.

Autor: Adéla Ondroušková