Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nepodceňujte závratě, říká dívka, která unikla smrti jen o vlásek!

7. ledna 2020 | 06:00

Závratě, mdloby, horšící se sluch i zrak a zadýchávání se. To všechno prožívala tato žena ve svých patnácti letech a lékaři jí několik měsíců tvrdili, že má silné deprese. 

Jennifer Schwickerath (20) se necítila fit už na střední škole ve svých patnácti letech. "Na tělocviku se mi často točila hlava a nestíhala jsem spolužáky. Něco bylo prostě špatně," vypráví Jenn. Velkou oporou pro ni byla její starostlivá maminka, ta ji přivedla ke známému lékaři. Vyšetření ale dlouhé měsíce ukazovala negativní výsledky. 

"Nedokázala jsem si to vysvětlit. Doktoři si mysleli, že trpím depresemi. Už jsem sama začínala věřit, že jsem snad blázen. Můj stav se ale zhoršoval." Jenn se často točila hlava, hůř slyšela i viděla a trpěla závratěmi. To, co nakonec ukázala magnetická rezonance, zachránilo mladé ženě život. 

Výsledky z magnetické rezonance konečně prokázaly, že Jenn není blázen. Bohužel to ale nevedlo k dobrým zprávám. Jennifer měla pro svůj mozek příliš malou lebku, proto měla komplikace, které popisovala. "Pokud by mě to nezabilo, rozhodně bych skončila na vozíku. Po operaci mozku se lékaři divili, že ještě vůbec chodím po svých." 

Dnes už ale dvacetiletá mladá žena vzpomíná na své trápení s úsměvem na tváři. "Když víte, že něco není tak, jak má, nenechte se zahnat do kouta a trvejte si na svém. I když jsem myslela, že můj život skončil v patnácti, jsem dnes šťastná a úspěšná mladá žena," dodává nakonec Jennifer. 

Autor: Adéla Ondroušková