Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Malý hrdina svůj život vybojoval, rakovina mu ale vzala horní ret i vlasy!

13. ledna 2020 | 06:00

Rakovina se nevyhýbá bohužel ani dětem. Tohoto malého chlapečka potkala loni den před Vánoci a převrátila mu život naruby. Vzala mu horní ret a všechny vlasy. On je ale silný bojovník a dokázal se se svým onemocněním poprat. V dubnu letošního roku ho čeká rekonstrukce horního rtu.

AJ je chlapec, který žije jen se svou maminkou. Ta se musí hodně otáčet, aby sebe a syna uživila, proto chlapce občas hlídá její sestra. "23. prosince 2018 jsem byla v práci a syna hlídala sestra. Volala mi, že ho bere do nemocnice, protože mu není moc dobře. Když jsem za ním přijela, byl úplně modrý a strašně studený. Lékaři ho zahřívali dvě hodiny, než mu dokázali nabrat krev do laboratoře," vzpomíná maminka AJ.

Podle lékařů se chlapec potýkal se zákeřným typem rakoviny. Čekala ho dlouhá léčba. "Synovi otekl horní ret a doktoři mysleli, že je to reakce na jeden z podávaných léků. Bohužel se mýlili, byla to agresivní infekce a synovi nakonec museli ret odoperovat." AJ přišel vedle rtu i o vlasy, postupně se ale zlepšoval. 

Rakovinu doléčil těžkou chemoterapií a letos v dubnu ho čeká plastická operace, při které mu lékaři vytvoří nový horní ret. "Je to můj bojovník. I když mu bylo zle a bál se, stejně se na mě smál. Je to prostě mé sluníčko a já doufám, že už nás čekají jen nové začátky," dodává nakonec šťastná matka. 

Autor: Adéla Ondroušková