Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Porod očima muže! Nechápu, jak tu bolest dokážou ženy vydržet, říká

11. prosince 2019 | 06:00

Zázrak zrození je tak intenzivní a silný, že někteří tatínci raději mizí z dohledu. To ale není případ Williama, který byl pro svou ženu tou největší oporou. Porod syna v něm zanechal silný zážitek, proto napsal dopis, v němž popisuje tento okamžik z pohledu muže. Jeho slova rozplakala desítky žen a dodala odvahu mnoha mužům. 

William Trice Battle je jedním z těch tatínků, kteří porod prožívají s matkou svých dětí. Mladý tatínek chtěl narození svého mladšího syna vidět na vlastní oči a skočil do toho doslova po hlavě. Své partnerce byl tou největší oporou vůbec. Vnímal každou její kontrakci a následně o tom napsal dopis, aby popsal porod očima muže. 

"Bolest, kterou má žena Lauren zažívala, když rodila našeho syna, byla cítit po celé místnosti. Při každé kontrakci jsem zatínal zuby i svaly. Bylo pro mě nepříjemné sledovat, jak trpí. Nechápu, že ženy mohou takovou bolest vydržet," popisuje barvitě William, který si z celého porodu nese silný zážitek.

"Po dlouhých a silných bolestech mé ženy jsme ho konečně spatřili. Našeho zdravého a krásného syna. Byl jsem najednou plný energie a lásky. Vím, že děti jsou zázrak, pro mě je ale největším zázrakem matka mých dětí. Dosud nechápu, jak takovou bolest dokázala přetrpět. Je prostě zázračná!" William své pocity sdílel i na sociálních sítích, kde s ním souhlasila řada dalších tatínků. 

Autor: Adéla Ondroušková