Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotky na sociálních sítích jsou upravené, říká vtipná Brazilka a dává jim nový náboj

1. října 2019 | 06:00

Mnoho dnešních žen má problém se sebevědomím, velký podíl viny na tom nesou oblíbené sociální sítě. Na Instagramu se totiž denně setkáváme s fotografiemi, které jsou bezchybné. Tato žena si tím ale hlavu neláme. Napodobuje fotky i titulní strany časopisů a ukazuje obyčejným ženám, jak nesmyslné tyto snímky jsou. 

Renata Néia je velkou inspirací pro ženy s nízkým sebevědomím. Na Instagramu ji její fanoušci obdivují a u jejích příspěvků se častokrát velmi pobaví. Tato dáma z Brazílie napodobuje fotografie známých modelek i titulní strany oblíbených časopisů. A sklízí s tím obrovský úspěch.

"Původně jsem jen chtěla zaznamenat své ubývání na váze. Po druhém porodu jsem se nemohla dostat na původní váhu, a když jsem otevřela Instagram, začaly na mě vyskakovat fotografie dokonalých modelek s perfektní postavou. To mě motivovalo k radikální dietě. Hubnutí jsem sdílela na svém profilu pomocí snímků, na kterých napodobuji právě bezchybné fotky modelek a celebrit," vypráví Renata. 

Žena svými příspěvky chtěla ostatní upozornit na to, že většina těchto krásných fotografií je naprostý nesmysl. Fotogalerie je plná vtipných obrázků, u kterých si i vy uvědomíte, že některé snímky není možné realizovat, jestliže si nechcete ublížit. "Když tyto fotky vidíte, je třeba si uvědomit, že jsou upravené! Ani štíhlé modelky by na nich bez photoshopu nevypadaly bezchybně," dodává Renata. 

Autor: Adéla Ondroušková