Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V 19. týdnu těhotenství jí praskla voda. Syna mohla mít u sebe jen pár hodin

4. prosince 2019 | 06:00

Tyto snímky vám vyrazí dech. Žena porodila v 19. týdnu a nafotila snímky svého mrtvého miminka. Fotografie pořídila ne kvůli tomu, aby šokovala, ale kvůli tomu, že si je chce nechat jako vzpomínku na největší lásku, která ji v životě potkala. 

Vymodlené těhotenství zanechalo rodičům díru v srdci. McKayla čekala na své první dítě dlouhé dva roky. Přirozenou cestou se jí však otěhotnět nedařilo, a musela tak požádat o pomoc lékaře. Ona i její manžel byli štěstím bez sebe, když zjistili, že jsou konečně v očekávání. "Skákali jsme a tančili. Vzpomínám na tuto chvíli s úsměvem," říká McKayla.

Syn ale přišel na svět už v 19. týdnu, a neměl tak šanci na život. "Praskla mi voda. Doufala jsem, že se to ještě nějak vyřeší, ale bohužel jsem začala cítit bolesti a potom už bylo jasné, že brzy porodím." Smutná McKayla tušila, že i když porodí své první dítě, domů s ním bohužel neodjede. "S manželem jsme jednoduše pochopili, co nás potkalo. Po porodu jsme se synem mohli zůstat několik hodin. Zamilovali jsme se do něj."

Chlapec Oliver byl po narození bohužel opravdu příliš maličký na to, aby dokázal přežít. Maminka se nyní snaží žít tak, aby na ni byl její prvorozený syn pyšný, a fotky svého chlapečka si prý uschová na památku. "Zažívám nyní velkou bolest a smutek. Ale tam, kde je bolest, musí být nejdřív láska, a na tu nelze zapomenout," dodává nakonec McKayla.

Autor: Adéla Ondroušková