Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jako medvěd: 9 kilo srsti tuhle fenku zachránilo před smrtí!

7. října 2019 | 06:00

Fenka Ellie Mae měla štěstí v neštěstí! Pár měsíců po smrti svého majitele byla tak zarostlá, že se nemohla ani pohnout. Pomoc jí poskytli až lékaři z Nebrasky, kteří ji ostříhali, ošetřili jí drobné rány, a postarali se tak o její nový začátek. 

Ellie Mae je fenka, která ještě nedávno žila se svým páníčkem. Po majitelově smrti ale zůstala sama, jelikož o ní rodina ani sousedi neměli tušení. Ellie Mae tak žila měsíce bez jakékoliv péče a pomoci. Narostlo jí devět kilo srsti, kvůli které se ale nemohla volně hýbat. Celé dny jen nehybně ležela a doslova čekala na smrt. 

Pomoc fence poskytli až veterináři z Nebrasky. "Ellie měla mnoho malých zranění a potřebovala antibiotika. Nemohli jsme jí je ale nasadit, dokud jsme nezjistili její reálnou váhu, proto jsme nejdříve museli ostříhat zanedbanou srst," vypráví jeden z členů Nebraska Human Society

Stříhání bylo dlouhé, náročné a trvalo nekonečné tři hodiny. "Pejsek měl vlastně štěstí v neštěstí. Po ostříhání ztvrdlých chlupů neměla žádné vážné poranění. Srst nejspíš chránila pokožku před parazity i infekcí." Příběh Ellie Mae byl sdílen mezi uživateli sociálních sítí. Snad díky tomu Ellie brzy najde novou rodinu, která se postará o její šťastné dožití.

Autor: Adéla Ondroušková