Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

O své psy se stará jako o vlastní děti. Tahle psí smečka to už vyhrála!

11. ledna 2019 | 06:00

Američanka Blair má tedy kuráž. Momentálně žije na mrazivé Aljašce a spí v chladné chalupě, aby vyhrála soutěž psího spřežení. Sebe ani své psy nešetří. Součástí drsného tréninku je ale i dlouhé pomazlení se s každým jejím čtyřnohým parťákem.

Blair Braverman je odvážná žena z Wisconsinu. Letos v březnu se chce zúčastnit soutěže Iditarod Trail Sled Dog Race. To je jízda s psím spřežením, přičemž soutěží čtrnáct psů. Blair tyto psy má jako své děti. Doma jich nechová jen čtrnáct, ale rovnou dvacet. "Já děti nechci, zatím je nepotřebuji. Tahle rodina mi stačí," dodala mladá Blair. Nechává je spát ve svém domě, kde má každý vlastní místo. Tohle nejsou jen závodní psi, to jsou domácí mazlíčci, a je jich tedy požehnaně!

Aby Blair se svou smečkou vyhrála, musí opravdu hodně dřít. Proto se přesunula na Aljašku, kde bydlí v malé chaloupce a každý den se svými psy trénuje v krutých podmínkách. Tuhá zima je někdy vážně otravná, Blair si ale nestěžuje. Tvrdí, že její zvířata to tam milují a na ranní tažení se přímo těší. 

Pravdou je, že na fotografiích, které Blair průběžně sdílí na svých sociálních sítích, je pokaždé fotka jiného jejího psa. A ať už je to jakýkoliv chlupáč, vždy vypadá šťastně a usměvavě. Smečka ve sněhu dělá hlouposti a často se k těmto aktivitám přidává i sama panička. 

Psím miláčkům opravdu nic nechybí. Součástí úspěchu je i pravidelná, vydatná strava. A to znamená, že každý pes denně dostává od Blair kvalitní hovězí maso, kterého má na chalupě dostatek. Závodní tým je tedy nejen silným soupeřem pro ostatní soutěžící, ale i krásnou a zdravou smečkou, která by z fleku mohla být tváří mnoha kampaní.


Autor: Adéla Ondroušková