Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kariéru snů vyměnila za starost o stovku nemocných psů v lese. A je mnohem šťastnější!

26. února 2019 | 06:00

Kariéru snů vyměnila za život se stovkou nemocných i agresivních psů. Veškeré příjmy vkládá do toho, aby zpříjemnila život těmto chlupáčům. Ke štěstí jí prý stačí jejich spokojený výraz, teplá voda a záchod.

Ruská fotografka Daria Pushkareva byla dříve úspěšnou fotografkou na svatbách. Toto povolání si zvolila, jelikož si myslela, že není tak časově náročné. Bohužel to bylo ale přesně naopak. Daria trávila všechen volný čas úpravou fotek a na partnera ani rodinu neměla čas.

„Člověk se občas potřebuje dostat na dno, aby si uvědomil, co je důležité!“ Daria byla na pokraji zhroucení. Nic nestíhala, jen pracovala. Život jí změnil malý pes, kterého našla s manželem. Byl tak zubožený, že nikdo ani nepoznal, že se jedná o nebohé štěně. Zaplatila mu léčbu a vzala si ho domů, aby se mu už nikdy nic podobného nestalo.

Jenže psích kamarádů přibývalo! Daria postupně zachraňovala každého opuštěného psa, kterého potkala. Proto bylo nutné se přestěhovat. Vzdala se kariéry a z Moskvy se všichni přesunuli do lesa, tam koupili starou, ale prostornou chalupu, kam se vešla celá její psí rodina.

Daria postupně nasbírala okolo stovky psů. Někteří jsou velmi nemocní a ona jim poskytuje potřebnou péči. Ostatní jsou zase agresivní a opuštění chudáčci, kterým je potřeba se maximálně věnovat. Dariji volá čím dál tím více lidí, kteří ji na zanedbané psy upozorňují. „U nás doma je místo pro každého chlupáče, který potřebuje pomoc. Jsme tu všichni jedna velká rodina.“

Autor: Adéla Ondroušková