Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na rakovinu jí zemřel manžel, teď ji má jejich pětiletý syn. Neuvěříte, kdo jim pomáhá nejvíc!

21. ledna 2019 | 06:00

Rakovina bohužel útočí i na ty nejmenší. Nevyhnula se ani malému Solomonovi, ten léčbu zákeřného onemocnění nezvládal. Pro tyhle případy má ale skvělou starší sestřičku. Byla to právě ona, kdo Solomona donutil znovu se usmívat a postavit se zpátky na nohy. Jejich maminku to rozplakalo. 

Jednou z nejsilnějších žen je Leni Lutui ze Seattlu. Před několika lety prožívala se svým manželem smutné období. Měl vzácnou rakovinu mozku, nakonec nemoci podlehl. Nechal jí tu po sobě ale dvě nádherné děti. Starší dcerku a pětiletého syna Solomona. Leni se ze smrti své životní lásky dostávala velmi dlouho, a když už to vypadalo, že se vše obrací k lepšímu, osud ji zase zradil.

Solomon měl nezvyklé zdravotní komplikace a lékaři Leni oznámili, že má s velkou pravděpodobností rakovinu. "Bylo to jak noční můra. Nenapadlo mě, že ještě někdy ucítím stejný tlak na srdci. Zase rakovina! Doufala jsem, že už mě to nikdy nepotká," řekla nešťastná Leni. Solomon má bohužel rakovinu, která ohrožuje jeho život. Bylo nutné, aby podstoupil chemoterapii, a toho se Leni bála nejvíc.

Pár dnů po první chemoterapii se stalo všechno, na co doktoři Leni upozorňovali. Solomon zvracel, přestal si hrát, jen spal a s nikým nemluvil. Odmítal komunikovat a nechápal, proč se mu to děje. Pro jeho maminku to bylo strašné, viděla své nejmladší dítě bez života ve chvíli, kdy si mělo hrát na hřišti a jeho největším zraněním měla být odřená kolena!

Leni své trápení sdílela jen se svými sourozenci a starší dcerkou. Ta se už odmítala dívat, jak se její matka i bratříček trápí. Lehla si k němu a začala na něj křičet. "Musíš se teď zvednout! Pojď, jdeme si malovat." Solomon její nabídku odmítl a dál ležel. Po chvíli jeho strážný anděl ale opět přišel. Sestřička mu vyprávěla vtipy a lechtala ho pastelkami po obličeji. Solomon se začal smát a nakonec se posadil a napsal na papír své jméno. Leni byla nadšená a dojatá zároveň. 

Solomona sice čeká ještě dlouhá cesta, ale celá jeho rodina a i my věříme, že se z toho dostane a zákeřnou rakovinu porazí. Tato rodina je opravdu důkazem, že sourozenecká láska je jedna z nejsilnějších vůbec. Lenina starší dcera je totiž jediná osoba, na kterou Solomon reaguje.

Autor: Adéla Ondroušková