Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šikanovali ho kvůli vzácné vadě. Kocourek se stejnou nemocí ho vrátil zpátky do života!

4. prosince 2018 | 06:00

Madden svého nejlepšího přítele našel v útulku. Je jím kocour Moon, který má naprosto stejné vrozené vady jako jeho páníček. Tahle náhodná podoba je neuvěřitelná!

Madden se narodil s rozštěpem rtu a vzácnou heterochromií očí. Oční heterochromii, neboli různobarevnost duhovek, má velmi malé procento populace. Madden má jedno oko křišťálově modré a druhé kaštanově hnědé. Někdo by za takové originální a krásné oči klidně položil život, Maddenovi tahle zvláštnost ale ničila život. Spolužáci se mu ve škole posmívali, a dokonce ho i šikanovali.

I když není jizva po rozštěpu rtu téměř vidět, jeho nezvykle barevné oči byly pro ostatní záminkou k pošklebování. To se chlapce samozřejmě dotýkalo, začal být uzavřený a bylo patrné, že je nešťastný. Jednoho dne ale přišla jeho matka se skvělou novinkou. V Minnesotě našli kočku s rozštěpem rtu, která měla, stejně jako Madden, oči ve dvou různých barvách. Chlapec ani jeho maminka neváhali ani minutu, tuhle kočku jednoduše museli mít!

Byla to láska na první pohled. Kocour Moon si Maddena okamžitě oblíbil a chlapec se díky němu znovu otevřel světu. Pochopil, že jeho oči a jizvička na rtu nemusí být zákonitě vadou na kráse. "Někdy jen seděl a koukal. Byl jako tělo bez duše. Ten kocour mu znovu vrátil chuť do života," uvedla Maddenova maminka Christina.

Moon a jeho nový páníček spolu dělají skoro všechno. Spí v jedné posteli, surfují na internetu, odpočívají na sedačce, nebo spolu dokonce večeří z jednoho talíře. Kocour chlapci ukázal, že být odlišný není špatná věc, a je to naopak stokrát lepší než být stejný jako všichni ostatní. 

Autor: Adéla Ondroušková