Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle jsme v manželství nečekaly! 10 zjištění, která ženy zaskočila

  • Tohle jsem v manželství nečekala
    14. ledna 2023 | 06:00

    Ať už jste vdaná rok nebo třicet let, jistě vás čas od času v soužití něco pořádně zaskočí, vykolejí, zkrátka vyvede z míry. Zvlášť když máte nějaká očekávání.

    „V první řadě je velmi důležité si uvědomit, co pro vás manželství znamená a proč do něj chcete vstoupit. Tuhle svou představu pak můžete sdělit svému protějšku a společně můžete hledat cestu, jak v manželství žít a fungovat způsobem, který vás bude vzájemně naplňovat. Budete se díky tomu cítit spokojení a šťastní,“ říká terapeutka a koučka Ing. Marie Ježková. Právě ona okomentovala největší „překvápka“, která zaskočila nás, vdané ženy v redakci, ale i řadu jejích klientek.

  • Chlapa prostě nepředěláš, kdyby ses na hlavu stavěla

    Očekávat, že druhého změním, je iluze. Nemůžeme ovlivnit to, jak se druhý chová a jedná. Můžeme ovšem změnit či předělat samy sebe. Pro svůj protějšek se můžeme stát inspirací a impulzem k tomu, aby se chtěl druhý rozvíjet a pracovat na sobě.

    Velký horoskop lásky 2023: Co čeká jednotlivá znamení? To se dozvíte ve videu.

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Když mě miluje, musí přece vědět, co chci

    Je důležité si uvědomit, že my samy jsme zodpovědné za to, co konkrétně potřebujeme a chceme a jakým způsobem to předáváme druhému, aby tomu porozuměl a mohl nám vyhovět.

  • Po osmnácti letech spolu pořád dokážeme propovídat hodiny

    Pokud jsou ve vztahu lidé, kteří rádi sdílejí, jsou otevření, naplňuje je komunikace s druhými a mají podobně laděný protějšek, je pravděpodobné, že ve vztahu, který trvá mnoho let, bude tento návyk přetrvávat. Dalo by se říct, že se jedná o společný zájem, který udržuje a rozvíjí vztah.

  • Manžel se se mnou rozešel

    Jak je vidět, manželství není zárukou toho, že vám vztah vydrží. Na vztahu je důležité neustále pracovat. Rozvíjet vztahové dovednosti (např. budovat důvěru, rozvíjet komunikační schopnosti, pracovat se zraňováním, naučit se zacházet se stereotypem a odlišností…), poznávat vnitřní svět toho druhého.

  • Mužovy záliby byly a jsou na prvním místě

    Pokud partner staví na první místo ve vztahu své záliby a zájmy, nebere ohled na druhého a nerespektuje jeho potřeby, pak je pravděpodobné, že se ve vztahu začnete odcizovat a bude přicházet frustrace. Negativně to ovlivní váš vztah. Ptejte se sama sebe, zda to, co děláte, atmosféru ve vztahu podporuje, či narušuje. Pokud ji narušuje, přemýšlejte nad tím, jak věci udělat jinak.

  • I po pětatřiceti letech jsem po boku svého manžela šťastná

    Šťastné a spokojené páry se vyznačují tím, že se k sobě chovají s úctou a respektem. Nesklouzlo to k soužití dvou lidí, kteří spolu jen bydlí. Jeden na druhého se mohou spolehnout a dokážou budovat důvěru ve vztahu. Pokud přijde neshoda či nedorozumění, umějí věci vykomunikovat a posunout se v nich. Tohle jsou předpoklady pro dlouhodobě udržitelné a šťastné vztahy.

  • Na manželství mě překvapila nevěra, kterou jsem celé roky nepoznala

    Bohužel, i tohle se stává. Když jste dlouhodobě odpojeni od sebe, například vlivem stereotypu, každodenních povinností nebo zvládání náročných životních situací, nemusíte si všimnout, že se druhý vzdaluje a vzájemně se odcizujete. Proto se častěji zastavujte a ptejte se sama sebe, jak se ve vztahu cítíte a zda je něco, co můžete u sebe a ve vztahu změnit.

  • Manžel nás chtěl zajistit, ale s jeho nepřítomností doma se nemůžu smířit

    Zajištění rodiny je sice důležité, ale často se ovšem zapomíná na to, že podstatou rodiny je vztah mezi partnery, který má vliv na celkové fungování. Pokud tomu nevěnuje jedna polovička dostatek pozornosti, začne se dvojice odcizovat a rodina se rozpadne.

  • Myslela jsem si, že když budeme rodina, že se náš vztah spraví

    Založení rodiny je jedna z nejvíce zatěžkávacích zkoušek vztahu. Odkrývá a prohlubuje to, co jste v předchozí fázi vztahu nezvládli. Tímto dostáváte novou příležitost věci napravit. K tomu je potřeba na sobě a vztahu začít pracovat. Žádný vnější vliv vztah nezachrání, každý musí začít sám u sebe.

  • Neztratila jsem partnera, ani když jsem byla léta nemocná

    Když se ve vás probudí strach o druhého, často se transformuje tahle energie v ochotu více druhému naslouchat, jít mu vstříc, naplňovat jeho potřeby a rozvíjet v sobě soucit. Nemoc partnera je jedním ze silných impulzů k tomu, abyste se začala soustředit na podstatné věci ve vašem vztahu.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Kateřina Pokorná
Diskuse ke článku
.