Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jakou roli hrajete ve vztazích? Jste ledová královna, nebo naivka?

vztahy
6. listopadu 2022 | 06:00

Získat chlapa není vůbec jednoduchý úkol. Hluboký výstřih někdy nestačí, tak na něj začneme hrát divadlo. Co ale potom, když nás odhalí?

V kavárně jsem si vyslechla rozhovor dvou kamarádek, který jako by vypadl z nějaké šablony. „To ti píše Michal?“ zeptala se jedna. „Jo, napsal. Ale klidně povídej, nebudu mu hned odepisovat, nechám ho trochu vycukat,“ řekla druhá. „No to určitě, ať ví, že tě nemá na háku,“ schvalovala první. Hned jsem si vzpomněla, jak mi kdysi jeden kluk, se kterým jsem už nějakou chvíli randila, sdělil, že by ho to se mnou bavilo víc, kdybych občas hrála nedostupnou. Vůbec jsem nechápala smysl, vždyť jsme o sobě přece věděli, že se navzájem chceme. Navíc je to v kontrastu s radami odborníků, jak být pro opačné pohlaví přitažlivá. Ti vyzdvihují při randění hlavně autentičnost a sebevědomí. Jak ale můžu být svá, když hraju na protějšek něco, co ve skutečnosti vlastně nejsem? A je taková manipulace vůbec sexy?

Tip na video: Jaké vztahy vám předpovídá letošní horoskop?

Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2022 - Láska a vztahy • VIDEO: Videohub

Upřímnost nadevše? 

Jestli se řadíte mezi ty, které se řídí pravidlem „co na srdci, to na jazyku“, tak to možná není problém ve chvíli, kdy potkáte stejně naladěného člověka. Zkuste ale na chlapa už na prvním rande vybalit, že jste do něj zamilovaná až po uši a už si s ním malujete společné bydlení a kupu dětí. Takový nápadník vezme rychle nohy na ramena. Radikální upřímnost je rozhodně na škodu a svědčí to spíš o tom, že nedokážete odhadnout správně situaci. Jsou věci, které byste si zkrátka měla nechat pro sebe, i když o nich třeba ve skrytu duše sníte. Taktní a diplomatické musíme být v jakýchkoli mezilidských vztazích a ty milostné rozhodně nejsou výjimkou, i když můžou být už třeba hodně intimní. Jakmile ale začnete používat nějakou taktiku a vypočítavost, už jde o hráčské prostředky, které se vám můžou pěkně vymstít. To je zase opačný extrém a ten není nikdy dobrý. A co tedy na muže nejčastěji hrajeme?

Ledová královna

Říká se, že muži jsou lovci, kteří chtějí získat svou kořist. Takže spousta žen kolem sebe postaví bariéru, která nápadníkům v okolí řekne: „Sem ani nechoď!“ A co udělají páni tvorstva? Pozorují svůj cíl chvíli z bezpečné vzdálenosti a pak si vyhlédnou křehčí laň, která jim nedá tolik práce. Určitě není dobré mu hned skočit kolem krku, ale přehnaná nedostupnost v nich vyvolává pocit, že je to předem prohraný boj, a o nic se proto ani nepokoušejí. A teď se dostáváme konečně k rozhovoru dvou kamarádek, o kterém jsem psala v úvodu. Když budete neustále odpovídat s velkým zpožděním, přestože vás celou dobu svrběly prsty, a navíc budete odpovídat krátce a stroze, aby si náhodou nemyslel, jak moc o něj stojíte, tak bude váš protějšek z takových protichůdných signálů akorát zmatený.

Hloupá blondýnka

Snad největším mýtem je, že muži nemají rádi chytré ženy. Některé z nás se proto vedle svého nápadníka promění v hloupou a infantilně žvatlající holčičku, která jako by úplně zapomněla na všechny své znalosti a dovednosti. A důvod? Prý aby si s nimi muži nepřipadali méně inteligentní, protože chtějí mít vždycky navrch. Nebylo by ale lepší si k sobě vybrat partnera, který by byl intelektuálně na podobné úrovni jako vy? Naopak jsem se setkala s tím, že mi nějaký muž řekl, že se musel s partnerkou rozejít, protože se s ní nedalo o čemkoli bavit a nerozuměli si. Chytré ženy jsou pro ně tedy naopak přitažlivé, tedy pokud k tomu nejsou arogantní. A proč ta spojitost hlouposti s blondýnkami? Kde se vzalo tvrzení, že jsou hloupé, těžko říct. Snad u hollywoodské sexbomby Marilyn Monroe, která byla obsazována do rolí naivních blondýnek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová