Šárka (35): Zhubla kvůli dětem. Za dva roky má dole 36 kilo. Jak to dokázala?

To je změna! Maminka Šárka popsala, jak zhubla po dvou dětech.
Foto: archiv Šárky
20. února  2023 
 06:00

Je z ní úplně jiný člověk. Maminka dvojčátek Šárka (35) dokázala sama za dva roky shodit 36 kilo. Důvodem rázné změny byly právě její holčičky, kterým kvůli nadváze přestala stačit. Zajímá vás, jak to dokázala?

Komplikované těhotenství

Šárka výrazně zhubla už v minulosti, tehdy to bylo ze 115 kg na 76. Pak ale chtěla otěhotnět, což se dva roky nedařilo, a psychika vzala za své. „Bohužel jsem sklouzla tam, kam jsem nechtěla, a opět přibrala,“ popisuje Šárka, které se nakonec podařilo počít dvojčátka. Těhotenství se jí ale pořádně zkomplikovalo. „V tu dobu mi byla zjištěna těžká preeklampsie, rodila jsem tedy předčasně ve 30. týdnu a v těhotenství jsem nabrala celkem 43 kilo, většinu ovšem tvořila voda. Rodit jsem šla s váhou 150 kilo,“ vzpomíná Šárka, která před porodem brala osm prášků na tlak, dva na srdce a také dostávala injekce na ředění krve.

Jak na přerušovaný půst podle výživového odborníka Petra Havlíčka? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Přerušovaný půst krok za krokem s Petrem Havlíčkem • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Nepravidelný režim udělal své

Nepravidelnost udělala své. Stres kolem dvojčat ji nakonec dohonil. Zapomínala na správný pitný režim a odbývala se v jídle. Když se před dvěma lety její váha vyšplhala na 116,5 kg, rozhodla se, že takhle dál ne. „Můj důvod, proč hubnout, byly moje děti Představa, že je nemůžu doběhnout, že jsem věčně unavená, podrážděná, to už fakt ne,“ popisuje Šárka. Hubnoucí začátky rozhodně nebyly snadné. „Byla jsem hrozně moc smutná z toho, že skoro každý je hubený nebo se cítí skvěle, je plný energie, a já jsem byla deprimovaná, o výkyvech nálad ani nemluvím,“ přiznává maminka dvou holčiček.

Pravidelná strava pomohla

Při hubnutí Šárce nejvíce pomohla pravidelná strava a hlavně pitný režim. „Trvalo mi dlouho, než jsem všechno sladila. Naučila jsem se jíst v tu dobu, kdy jsou po jídle holky. Můj jídelníček se skládá především ze zdravé stravy, ale naučila jsem se dělat i nezdravá jídla ve zdravější verzi, protože si myslím, že když člověk přijde na to, jak má jíst, tak nevadí, že si jednou za čas dá nějakou mňamku,“ soudí maminka. „Dělám převážně jídla, co dům dal, a vznikají z toho moc dobré a zajímavé recepty, snažím se neplýtvat potravinami. Pouze recepty na sladké většinou hledám na internetu, péct moc neumím, takže raději nechci experimentovat,“ popisuje Šárka.

Fotky jako důkaz

Šárka si po celou dobu redukčního režimu pořizovala srovnávací fotky, které můžete vidět na jejím Instagramu Prostě Šárka. V současnosti má při své výšce 171 centimetrů mezi 77 a 80 kg, kdy se snaží už nehubnout, ale zpevňovat. „Nejdůležitější je si váhu udržet, proto jsem původně měla cíl 85 kilo a vím, že přes tu váhu už nikdy v životě nechci jít. Musím okamžitě reagovat a nenechat to zajít tak daleko,“ má jasno. Svým hubnoucím úspěchem by Šárka ráda motivovala ostatní ženy, protože věří tomu a na vlastní kůži to zažila, že úspěch je možný a zhubnout se opravdu dá, když pro to člověk něco udělá. „Každý má nějaký sen a je úplně jedno, jestli je reálný nebo nereálný, ale důležité je udělat něco pro to, aby se ten sen uskutečnil nebo abyste se k němu alespoň přiblížili,“ uzavírá spokojená Šárka.

Inspirujte se Šárčiným jídelníčkem

Zajímá vás, jak se Šárka po celou dobu vlastně stravovala a jak vypadal její jídelníček? Zde je příklad Šárčina jídelníčku na jeden den:

Snídaně: 2 toasty se šunkou a sýrem, rajče

Oběd: kuřecí stehno s bramborovou kaší

Svačina: jablko, kešú ořechy

Večeře: proteinový toast s vajíčkem (3 ks proteinového toastového chleba + 2 vajíčka), salátek

Na celý proces Šárčiny proměny se můžete podívat také do fotogalerie.

Další zajímavé články a rozhovory najdete v aktuálním vydání Blesku pro ženy. Koupit si ho můžete i v elektronické podobě. Nebo si pořiďte rovnou předplatné! Veškeré informace najdete v našem iKiosku.

Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji