Za sladkosti utratila týdně skoro dva tisíce. Zhubla, protože se chtěla vejít do svatebních šatů

Za sladkosti utratila týdně skoro dva tisíce. Zhubla, protože se chtěla vejít do svatebních šatů
Foto: profimedia.cz
5. prosince  2022 
 05:00

Někdo utratí dva tisíce korun za nové oblečení nebo za návštěvu kadeřníka, Australanka Bridie Ritchie z Aucklandu si za takovou částku kupovala sladkosti. Na čokoládě a dalších cukrovinkách byla tak závislá, že se jí váha vyšplhala na 134 kilogramů. 

Šestadvacetiletá Bridie pracuje jako kadeřnice a kvůli tomu je její režim dost nepravidelný. V práci se kolikrát nestíhala pořádně najíst, a tak její kroky často vedly do fast foodu a pravidelně si také pochutnávala na sladkém. K večeři si běžně dopřávala velké porce těstovin, pečiva nebo smaženého jídla a jedla tak dlouho, dokud se necítila úplně přejedená. Jelikož byl její žaludek už dost roztažený, dokázala toho sníst opravdu hodně.

Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to:

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to • VIDEO: Videohub

Bridie se svou váhou nebyla spokojená a uvědomovala si, že by měla něco udělat i se svými stravovacími návyky. Jednou za čas zkusila nějakou dietu, ale nikdy jí to nevydrželo dlouho, začala se zase přejídat a brzy se dostavil jojo efekt. Zlom nastal až v okamžiku, kdy jí lékaři diagnostikovali syndrom polycystických ovarií. Kvůli nadváze Bridie totiž nefungovaly reprodukční orgány tak, jak by měly, a ona se bála neplodnosti. Navíc ji její přítel požádal o ruku a ona si přála být tou nejkrásnější nevěstou.

Byla si vědoma, že hubnutí nemá pevně ve svých rukou. Rozhodla se proto obrátit se na odbornou pomoc a podstoupila chirurgické zúžení žaludku. První dny po operaci byly pro mladou dívku náročné. Tušila, že to nebude procházka růžovou zahradou, snažila se být proto silná a neustále myslela na svého snoubence a blížící se svatební den. Nějakou dobu musela jíst tekutou stravu, jakmile jí však skončila pooperační dieta, vrhla se na zdravé vaření. Fast foodům a sladkostem se vyhýbala obloukem, místo toho jedla pětkrát denně zdravá a vyvážená jídla.

"Teprve teď zpětně vidím, jak strašně jsem jedla. Moje tělo muselo být v hrozném stavu," říká Bridie. Její tělo se začalo pomalu, ale jistě proměňovat. Ke zdravému jídelníčku přidala navíc ještě pravidelný pohyb a díky této kombinaci dokázala zhubnout o 60 kilogramů. Nejenže se díky tomu začala ve svém těle cítit fantasticky, ale navíc se jí splnil její největší sen – ve svůj velký den byla opravdu tou nejkrásnější nevěstou.

Na její neskutečnou proměnu se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji