Denně dokázala sníst až 4500 kalorií! Jediná věta ji nakonec donutila bleskově zhubnout

Denně dokázala sníst až 4500 kalorií! Strach o zdraví ji nakonec donutil bleskově zhubnout
Foto: profimedia.cz
21. prosince  2022 
 05:00

Jaké to je potýkat se celý život s nadváhou a snášet posměšky okolí, ví moc dobře osmadvacetiletá Američanka Nikki Madoch. Věnuje se pekařině, a tak její jídelníček denně zahrnoval koláče, muffiny nebo sušenky, kterým nedokázala odolat. Často sladkým zajídala své problémy. Dnes je z ní ale úplně jiný člověk. 

Už na škole byla Nikki denně vystavována nepříjemnému zacházení a poznámkám, které často hraničily se šikanou. Ostatní si ji dobírali kvůli váze a dávali jí urážející přezdívky. Mladá žena vzpomíná na situaci, kdy měli na škole volejbalový turnaj. V té době vážila přes sto kilo a ostatní studenti na ni pokřikovali a oslovovali ji nelichotivě "muffin". Po turnaji okamžitě odešla domů a celý den plakala, protože se kvůli celé situaci cítila trapně. "Vždy jsem měla problém s váhou a tím trpělo také mé sebevědomí. Měla jsem pocit, že kvůli kilům navíc nemám žádnou hodnotu, a cítila jsem se kvůli tomu mizerně," vzpomíná.

VIDEO: Podcast Restart: K efektivnímu hubnutí musíte mít pohyb i kvalitní stravu, říká odborník.

Video se připravuje ...
Podcast Restart: K efektivnímu hubnutí musíte mít pohyb i kvalitní stravu říká odborník • VIDEO: Videohub

Jako pekařka byla neustále obklopována sladkými dobrotami, a když získala svou první práci v pekárně, celý den jedla jen koblihy a koláče a vůbec si neuvědomovala, kolik kalorií do sebe dostává. "Nikdy jsem nebyla velkou milovnicí sladkostí, ale jakmile jsem v tom začala pracovat, nemohla jsem přestat," říká Nikki. Vedle toho se například dvakrát denně stravovala ve fast foodech a obvykle jedla až do chvíle, než jí začalo být opravdu špatně. "Nebyla jsem na žádném konkrétním jídle závislá a většinou jsem si ani žádný pokrm neužívala. Jen jsem prostě jedla všeho moc," dodává.

Ke změně ji nakonec donutil až strach o zdraví. Tušila, že pokud v tom bude nadále pokračovat, všechno se akorát zhorší. "Někde jsem si přečetla větu: Pokud si neuděláte čas na své zdraví, budete nuceni udělat si čas na svou nemoc. Ta mi v hlavě utkvěla natolik, že jsem musela začít něco dělat. Bála jsem se, že onemocním a že si nebudu schopna platit lékaře. Cítila jsem obrovskou beznaděj, ale musela jsem něco udělat," říká Nikki. 

Spolu se svým manželem, který také vždy bojoval s váhou, se přihlásila do hubnoucího programu Weight Watchers a během prvních dvou týdnů Nikki zhubla o pět kilogramů, a to ji pořádně nakoplo. Po třech měsících začlenila do svého programu také pohyb. Jezdila na kolečkových bruslích, poté se začala věnovat silovému tréninku a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Během jedenácti měsíců dokázala zhubnout o více než 30 kilogramů. "Najednou se mi neskutečně změnil život. Dokázala jsem změnit své myšlení a hlavně to, jak sama sebe vnímám a jak na sebe nahlížím. To je pro mě ta největší odměna," dodává sebevědomě Nikki.

Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii:

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji