Jde to i během lockdownu! Shodil přes metrák a stačilo změnit pár zlozvyků

Marcin Polek měl přezdívku ten "velký chlap".
Foto: profimedia.cz
11. února  2021 
 06:00

Čokoláda, brambůrky a sladké nápoje. Taková byla dlouhé roky oblíbená strava dvaadvacetiletého Marcina Poleka, který žije ve Skotsku a pracuje v místním marketu Tesco. Obézní Marcin, který vážil přes sto devadesát kilogramů, se ale rozhodl změnit svůj život, nasadil radikální nízkokalorickou dietu a začal pravidelně cvičit. Jeho životní styl se od základů úplně změnil a přinesl kýžený efekt! Po roce tvrdé dřiny a odříkání zhubnul mladík o sto šest kilogramů! 

Na Marcina Poleka si v práci ukazovali jako na toho "velkého chlapa". Jeho váha totiž dosahovala téměř dvou set kilogramů. „Když jsem zjistil, že vážím sto devadesát jedna kilo, rozhodl jsem se svůj životní styl změnit," říká Marcin, jehož stravovací návyky byly v té době opravdu žalostné. „Nezajímalo mě, co jsem jedl a kolik toho je. Nejhorší pro mě byly chipsy a čokoláda," říká mladý muž. „Byl jsem nešťastný a chtěl jsem změnu," dodává. Marcin si ale nevybral hned napoprvé cestu zdravého životního stylu. Až po několika neúspěšných pokusech o dietu tomu dal dvaadvacetiletý muž sto procent. Polský rodák zahájil svou cestu hubnutí 9. ledna loňského roku. Sestavil si vlastní nízkokalorický jídelníček s vysokým obsahem bílkovin, do kterého zařadil výhradně zdravé potraviny. Nedílnou součástí proměny bylo také cvičení. Marcin vyrazil do posilovny a začal na sobě tvrdě pracovat.

Po vyhlášení lockdownu se dal Marcin na domácí cvičení a absolvoval až šest tréninků týdně. Vyměnil šumivé nápoje za vodu, upustil od rychlého občerstvení a své pokroky pravidelně dokumentoval. Díky disciplíně se dostal Marcin na sto sedm kilogramů. „Měl jsem cíl a musel jsem si ho za každou cenu splnit. Moje rodina a blízcí přátelé mě po celou dobu podporovali," říká Marcin, který se teď cítí úžasně. „Jsem mnohem sebevědomější a šťastnější,“ dodává. Jeho úspěch v hubnutí ho inspiroval k tomu, aby do budoucna opustil svou práci v řetězci supermarketů Tesco a stal se osobním trenérem. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji