Z tlouštíka sportovcem! Mladý muž trpěl úzkostí, dnes je zdravý a o 50 kilogramů lehčí. Kdo mu pomohl?

Tom McGuiness upadl po smrti strýce do depresí.
Foto: profimedia.cz
30. září  2020 
 06:00

Dvaatřicetiletý Tom McGuiness z britského Cheshire měl výraznou nadváhu a v jeho životě se nenašlo místo pro pohyb ani zdravou stravu. Po upozornění lékaře, že by se s takovým přístupem nemusel dožít svých čtyřicátin, se Tom rozhodl radikálně zhubnout. Během pouhého roku snížil svou hmotnost o celých padesát kilogramů.

Fitness nadšenec, kterému ještě nedávno při chůzi po schodech nestačil dech, dnes cvičí v posilovně pětkrát týdně a může se pochlubit neuvěřitelným výsledkem! Jak se ale Tom McGuiness k tak velké nadváze dopracoval? Tomova váha se vymkla kontrole před čtyřmi lety, když ztratil svého strýce. „Můj strýc byl jako lepidlo, které drželo rodinu pohromadě. Když zemřel, opravdu mě to zasáhlo," svěřuje se Tom. Své úzkosti a deprese často řešil jídlem. Přes den si dopřával anglické snídaně, pizzu a smažená jídla z McDonald's a při víkendovém sledování ragby dokázal vypít až dvanáct půllitrů piva. Rostoucí váha mu začala způsobovat zdravotní komplikace, a to i při každodenních běžných úkonech.

Když se Tom na dovolené ve Španělsku snažil vyjít schody k tamější památce, nestačil mu dech. Přihlížející kamarád Mike Brown ho povzbudil, aby se konečně začal lépe stravovat, zbavil se mastných jídel a začal pravidelně cvičit. „Povídali jsme si na dovolené u piva a Mike mi řekl, že až se vrátíme domů, dostane mě do kondice, protože mě nechce vidět umřít,“ říká dvaatřicetiletý muž z britského Cheshire. Mike Tomovi ihned po návratu zakázal objednávat si domů nezdravé jídlo a každý den mu na začátku tréninkového programu posílal SMS zprávu, aby se ujistil, že Tom na trénink opravdu dorazí. Právě motivace od kamaráda pomohla proměnit Tomovo tělo k nepoznání. „Mike mi zachránil život a pomohl mi dostat se do formy. Byl bych za pár let po smrti, kdybych v tom všem pokračoval," tvrdí Tom.

Tom se dnes stravuje podle jídelního plánu, který je nastaven na patnáct set kalorií, a dodržuje fitness režim, který zahrnuje pět tréninků týdně. „Pětkrát týdně cvičím kruhový trénink a soustředím se na hubnutí. Už během prvního týdne jsem zhubl o šest kilo, což bylo hrozně moc, a chtěl jsem, aby to šlo takhle rychle i nadále," popisuje Tom, který s aktuálními sto kilogramy přešel z velikosti košile XXXXL na XXL. Především ale posílil své zdraví a může se svými kamarády hrát fotbal. Tom věří, že jeho fitness režim posílil i jeho duševní zdraví, jelikož má mnohem větší sebevědomí a své úzkosti udržuje pod kontrolou. „Když jsem trpěl úzkostmi, nechtěl jsem nic dělat, ani jít ven. Cítil jsem, že umřu, a nemělo pro mě smysl něco dělat. Vše se ale naštěstí změnilo. Cítím se mnohem lépe, sebejistěji," říká dvaatřicetiletý Tom, který je nyní i majitelem malé firmy. 

Autor: Veronika Duží
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji