Dřív se jí posmívali, dnes ji prosí o rady! Tahle nádherná maminka vážila kdysi přes metrák

Dvojnásobné mamince se podařilo zhubnout téměř 60 kilogramů!
Foto: Profimedia.cz
21. března  2020 
 06:00

Osmadvacetiletá Kassidy Caitlin Riekens z USA trpěla kvůli nezdravému životnímu stylu silnou obezitou. Její váha před čtyřmi lety vystoupala až ke sto osmnácti kilogramům. Po svém druhém těhotenství se ale rozhodla pro radikální změnu, díky které je z ní dnes štíhlá aktivní maminka. Za úbytkem neuvěřitelných šedesáti kilogramů tuku stojí poctivá příprava zdravého jídla a pravidelné cvičení v posilovně. 

Kassidy z Cheyenne ve Wyomingu dříve chodila až čtyřikrát týdně na párty, do toho denně kouřila a pila alkohol. "Moje životospráva byla žalostná. Nikdy jsem ani necvičila a zvládla jsem i během jednoho dne vykouřit krabičku cigaret," svěřuje se dvojnásobná maminka. Její jídelníček se skládal převážně z těstovin, pečiva a smažených jídel. Není proto divu, že její váha postupem let narůstala. 

Nadváha měla u mladé ženy obrovský dopad i na její psychiku. Cítila se zahanbená, nejistá. "Pamatuji si, že jsem jednoho večera šla s přáteli na koncert a musela vyjít snad milion schodů. Asi desetkrát jsem se zastavila, abych popadla dech. Bylo to přede všemi tak ponižující," vzpomíná Kassidy. Její problémy s pohyblivostí vyústily dokonce v revmatoidní artritidu. S cílem zapomenout na své problémy Kassidy vedla nadále svůj nezdravý párty život, což vyvolávalo u spousty jejích blízkých kritiku.

"Dokonce se jednou někdo zeptal mého tehdy ještě přítele Dylana, proč se mnou chodí, když jsem tlustá," říká mladá Američanka, kterou každá narážka na její nadváhu prudce ranila. Zároveň ale byla sama ze sebe nešťastná. "Lidé využívají vaší nejistoty. Cítila jsem se zahanbeně a poníženě. Došla jsem do bodu, kdy jsem si myslela, že už nemůžu být šťastná," popisuje beznadějné chvíle Kassidy. V roce 2015 žena podruhé otěhotněla a celých devět měsíců pro ni bylo kvůli vysoké tělesné hmotnosti opravdu náročných.

Krátce po narození dcery Hunter si Kassidy slíbila, že zhubne. "Dva týdny po porodu jsem si řekla, že chci učinit ve svém životě razantní změny a neohlížet se zpět. Ten beznadějný pocit ze sebe už jsem nechtěla nikdy zažít," tvrdí osmadvacetiletá žena, která následně začala zdravě vařit a pravidelně cvičit v posilovně. A jak vypadá její nynější stravovací režim? "Teď jím mnohem lépe. Dávám si nejčastěji proteinový koktejl, restovanou zeleninu s kuřecím masem a nízkosacharidovou tortillu. Pokud mám ještě hlad, svačím hummus s rýžovými chlebíčky," popisuje dvojnásobná máma s konfekční velikostí šestatřicet.

Přestože se Kassidy snaží dělat pro své tělo maximum, její artritida ji v pohybu dost omezuje. "Neustále cítím bolest, která cvičení ztěžuje, ale kdybych čekala na to, až se budu cítit lépe, taky bych se vůbec nemusela dočkat. V této situaci dělám pro své tělo to nejlepší, co můžu," říká Kassidy. Ta učinila ve svém životě další zdravá rozhodnutí. Vzdala se cigaret i alkoholu a párty vyměnila za rodinný život se svým manželem a dvěma dětmi. A zatímco ještě před pár lety se jí lidé posmívali, dnes ji žádají o rady, jak zhubnout!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji