Aby zhubla, musela opustit přítele. Dnes je o 50 kilo lehčí a šťastná jako nikdy

Kylie snížila po operaci žaludku příjem z 2500 kalorií na 1500.
Foto: Profimedia.cz
15. února  2020 
 06:00

Sedmadvacetiletá Kylie Hansen z Kalifornie se ze všech sil snažila dlouhé roky zhubnout, ale od svého tehdejšího přítele se nedočkala žádné podpory. Poté, co podstoupila chirurgické zmenšení žaludku a snížila svůj kalorický příjem o tisíc kalorií, se jí podařilo snížit váhu o neuvěřitelných padesát kilogramů! Mladá maminka má dnes nového přítele, je spokojená a konečně se cítí fit.

Kylie celý život bojovala s nadváhou, až se kvůli své závislosti na nezdravém jídle dopracovala k váze sto dvacet kilogramů. První kroky v hubnutí zahájila mladá matka ze strachu o své zdraví, a to v roce 2013. Tím zásadním krokem v hubnutí ale bylo až rozhodnutí podstoupit chirurgické zmenšení žaludku.

Rychle ubývající kila se vůbec nezamlouvala jejímu tehdejšímu příteli. Ten se vedle Kylie přestal cítit dobře. „Začal se vedle mě cítit nejistě. Nakonec po mně chtěl, abych přestala hubnout! Já se ale nenechala odradit," tvrdí Kylie, která získala potřebnou odvahu a sebevědomí, aby svůj první čtyřletý vztah ukončila. „Nechala jsem si ve svém životě pouze ty, kteří mě podporovali a dodávali mi pozitivní energii," dodává mladá Američanka.

Ačkoli operace celý proces hubnutí zahájila, následovaly dva roky dietního režimu doprovázeného cvičením v posilovně, než Kylie dosáhla váhy sedmasedmdesát kilogramů. „Dříve jsem o výživě nevěděla vůbec nic. Jedla jsem, když jsem byla šťastná, ale i když jsem byla smutná. Všechno v mém životě se točilo okolo jídla," vzpomíná Kylie, která si tehdy ani neuvědomovala, do jaké míry byla na jídle závislá.

„Měla jsem spoustu přátel a obezita do kvality mého života tolik nezasahovala, ale moc dobře jsem si uvědomovala, že po zdravotní stránce se sebou musím něco udělat," tvrdí Kylie. Na základě obav o své zdraví si nechala zmenšit žaludek na velikost banánu. „Nejhorší pro mě bylo, když jsem se probudila po operaci a nemohla jíst jako předtím. Ta závislost nikam nezmizela, a tak jsem se s tím musela poprat," popisuje maminka dvouletého Jamesona. Svůj kalorický příjem musela snížit z dvou a půl tisíce kalorií na patnáct set. 

Na svačiny si Kylie ráda dělá smoothie a jablko s arašídovým máslem. Oproti minulosti už nejí žádná zpracovaná jídla. K obědu si vaří nejčastěji krůtí se zeleninou a k večeři si servíruje grilované kuře s batáty a fazolkami. „Snažím se být dobrým příkladem pro svého syna a budoucí děti. Dokážu už dělat věci, které jsem předtím nedokázala. Miluju běhání a cvičením se zbavuji dennodenního stresu," uzavírá Kylie.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji