Dřív nevyšla schody, dnes je fitness hvězdou Instagramu. Neuvěřitelná proměna!

Robin Gallant je známou fitnesskou na Instagramu (@robingallantt).
Foto: Profimedia.cz
1. února  2020 
 06:00

Šestadvacetiletá Robin Gallantt z britského Birminghamu se vždy věnovala více studiu než své tělesné schránce. Až nepříjemné zdravotní problémy ji přinutily ke změně životního stylu. Dnes má Robin nejen úžasně vypracovanou postavu, ale také téměř milion sledujících na sociální síti Instagram.

Mladá žena původem z Kanady se přestěhovala do Anglie teprve před pár lety za svým přítelem Benem Francisem, který je majitelem celosvětově známé značky fitness oblečení Gymshark. Přestože dnes tvoří Robin s Benem dokonalý fitness pár, ještě před pár lety měla studentka biochemie problém vyjít schody.

Robin vyrostla v rodině, kde se kladl důraz na úspěch, a tak na ni byly kladeny poměrně vysoké nároky. „Protože rodiče pocházeli z těžkých poměrů, nechtěli nic jiného, než abych uspěla,“ říká Robin. Kvůli tlaku na skvělé výsledky ve škole ale opomíjela své zdraví a jedla stravu chudou na obsah bílkovin. Jídelníček Robin se skládal převážně ze zdrojů sacharidů a tuků. Tehdy se dívka nevěnovala ani žádnému sportu a denního pohybu měla kvůli náročnému studiu opravdu málo.

„Dovolila jsem si, aby můj smysl života charakterizovala čísla a skóre," vzpomíná Robin, která sice dokázala udržet nejlepší průměr v oboru vědy a inženýrství, ale zanedbávala své fyzické i duševní zdraví. „Stěží jsem vůbec spala nebo jedla, to abych měla více času na učení," tvrdí dnes už úspěšná youtuberka a fitness koučka. Její úzkostné stavy se začaly natolik zhoršovat, že se v lednu roku 2013 rozhodla studium přerušit.

Téhož roku objevila zálibu ve fitness, ale kvůli nesprávně zvolené stravě její váha klesla na sedmačtyřicet kilogramů. Robin nedokázala vyjít pár schodů, aniž by se zadýchala. „Nikdy jsem nebojovala s nadváhou ani podváhou, ale mé stravovací návyky a kondice byly žalostné. Většinu dní jsem kvůli škole nejedla," říká Robin, která věděla, že musí změnit svou každodenní rutinu, aby znovu získala svou duševní i fyzickou sílu.

Poté, co se zaměřila na svůj jídelníček a začala pravidelně cvičit, nabrala téměř pět kilogramů svalů. Nyní sdílí svůj nový pohled na stravu a cvičení s devíti sty tisíci fanoušků (@robingallantt). „Bylo mi jednadvacet let, což je zhruba věk, kdy začínáte s hubnutím a řešíte celulitidu. Nenáviděla jsem své tělo a chtěla jsem za každou cenu vypadat lépe," vzpomíná Robin. Se cvičením začala ve svém pokoji na univerzitě a až časem se přesunula do místní posilovny.

„Nejtěžší pro mě bylo překonat počáteční rozpaky z toho, co si o mně budou ostatní myslet, ale jakmile jsem se přestala srovnávat, bylo snadné pustit se do práce," říká Robin. Nebylo pro ni snadné smířit se s tím, že ji rodiče v životní změně nepodpořili. Báli se, že se Robin do školy nevrátí a stane se pouze osobním trenérem. Ve skutečnosti se ke studiu vrátila, ale zaměřila se na biochemii. Dnes ji živí sociální sítě a YouTube.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji