Po smrti otce nevycházela ven a jen jedla. Dnes je k nepoznání, zhubla o sto kilo!

Steph s nadváhou bojovala od malička.
Foto: Profimedia.cz
25. ledna  2020 
 06:00

Pětadvacetiletá Steph Stykes z Británie odjakživa trpěla nadváhou, ale po smrti svého otce se začala nekontrolovatelně přejídat. Za dva roky její váha vystoupala až ke sto šedesáti kilogramům. Pohled zoufalé matky ji ale nakonec přinutil učinit rozhodnutí, díky kterému zhubla o úžasných devětaosmdesát kilo! Steph si pro završení své proměny vzala půjčku na osmnáct tisíc liber, tu použila na chirurgické odstranění přebytečné kůže a zvětšení prsou.

Jídlo se pro Steph stalo obranným mechanismem. Dlouhé roky se nedokázala srovnat se smrtí svého otce Alana, který zemřel náhle v šestapadesáti letech na aortální aneuryzma (nebezpečný otok hlavní krevní cévy). Stalo se to v Den otců, kdy mu Steph stačila poslat dojemnou zprávu. „Byla jsem se svým bývalým přítelem na dovolené ve Španělsku. Toho rána jsem otci poslala zprávu, ve které jsem mu děkovala za vše, co pro mě za ta léta udělal, a nazvala jsem ho nejlepším otcem na světě," svěřuje se Steph, která se o smrti otce dozvěděla v deset hodin večer. „Byla jsem v šoku a cítila jsem se úplně zlomená," dodává.

Steph, která v té době nepracovala, od rána do večera prakticky jen jedla – sušenky, křupínky, chipsy, fast food, pizzu a jiné hotovky. Denně dokázala spořádat až pět tisíc kalorií. „Nazvala bych se poustevníkem. Byla jsem znuděná, nešťastná a nestarala jsem se o to, jak vypadám," popisuje těžké období Steph. Mladá žena ztratila smysl svého života, a tak ji netížilo, že tloustne. „Nezdálo se, že by to vadilo mému příteli, tak jsem v přejídání pokračovala. Zvedla jsem se z gauče jen tehdy, když jsem šla do kuchyně nebo do koupelny," vzpomíná Steph. Ta dokázala vyspávat až do dvou hodin odpoledne a pak sledovala nejrůznější filmy a seriály. 

Matku Karen pohled na obézní dceru natolik tížil, že ji přinutila přihlásit se do hubnoucího programu. Mladá Angličanka se vzdala nezdravých potravin a její postava se rázem začala měnit. „Když se teď podívám do zrcadla, nemůžu uvěřit, že jsem to já," říká Steph, která pracuje jako administrativní asistentka. Přitom ještě před dvěma lety kupovala své oblečení jen v jednom on-line obchodě a ven vycházela pouze tehdy, když šla navštívit svou mámu. Ta bydlela ve vzdálenosti pěti minut chůze. 

„Cítím se dnes jako úplně jiný člověk. Dokonce si můžu koupit oblečení v obchodech na ulici," říká mladá žena. Steph začala v květnu 2017 pravidelně cvičit a dodržovat dietní plán o třech jídlech denně. Ráno nejčastěji snídá jogurt se dvěma cereálními tyčinkami, obědvá salát a večeří těstoviny s omáčkou ze zeleniny. Radikální změna životního stylu jí pomohla zbavit se téměř devadesáti kilogramů! Na těle jí však překážela přebytečná kůže, a naopak postrádala svá plná ňadra, a tak si vzala půjčku, která její proměnu dotáhla k dokonalosti.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji