Tohle dokáže bandáž žaludku. Nevypadám dokonale, ale konečně žiju, říká matka dvou synů

Angela bojovala se závislostí na jídle už od svých devíti let.
Foto: profimedia.cz
26. října  2019 
 06:00

Angela Gerzanics z Michiganu dlouho řešila své psychické problémy konzumací jídla z rychlého občerstvení, což se velice brzy projevilo na její postavě. Pětatřicetiletá matka dvou dětí vážila v nejhorším období 142 kilogramů. Rozhodla se však podstoupit změnu, a být tak lepším vzorem pro své dva syny. V hubnutí jí zásadně pomohla bandáž žaludku, díky které postupně snížila váhu o třiašedesát kilogramů.

Angela bojovala s nadváhou už v pouhých devíti letech. Díky jídlu dokázala zvládat náročnější situace. Kalorie jí začaly poskytovat jistou útěchu. Čerpala z nich radost a zároveň v nich utápěla smutek.

Dlouhé roky vnímala jídlo jako jedinou jistotu, kterou v životě má. Avšak to, jak se její tělo v průběhu let měnilo, se odrazilo na jejím sebevědomí. "Nesnášela jsem pohled do zrcadla," tvrdí Angela, která se za své tělo hanbila a věřila, že tento způsob života je jí určen a nemůže ho nijak změnit. 

Jako máma dvou dětí strávila Angela spoustu let doma. Až v roce 2014 získala novou práci. Její životní styl se ale nijak nezměnil. Každý den se po cestě z práce, ještě před rodinnou večeří, zastavila v McDonald's. Ačkoli kila narůstala, Angela svůj potupný zlozvyk přede všemi tajila.  

O rok později si začala uvědomovat, že svůj úsměv musí neustále předstírat a že se cítí jako prázdná skořápka. Pohled na její malé chlapce, se kterými si nemohla ani pořádně hrát, jí konečně otevřel oči! Chtěla je vidět vyrůstat.

V srpnu 2016 Angela podstoupila bandáž žaludku, díky které následně zhubla o třiašedesát kilogramů. "Než jsem zhubla, cítila jsem se uvězněna ve svém těle a vzdala jsem jakoukoli šanci na změnu. Věřila jsem tomu, že tohle je můj život," vzpomíná Angela. "Moje děti mě ale potřebovaly zdravou, jak mentálně, tak fyzicky. Vždy jsem tady pro ně byla, ale věděla jsem, že mohu být ještě lepší máma," doplňuje.

Dnes si Angela užívá společné aktivity s dětmi v parku a oblíbila si i nakupování oblečení. "Vím, že nevypadám perfektně, ale jsem vděčná svému tělu za to, jak se se vším vypořádalo," říká Angela, která se dnes snaží jíst zdravě a vyhýbá se všem vysoce zpracovaným potravinám. "Naučila jsem se jíst, abych žila, ne žít, abych jedla," dodává.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji