Zbavila se jedné jediné závislosti a shodila přes 60 kilo! Jaký je její trik?

Rozhodnutí zhubnout Josephine učinila na základě cizích proměn na sociálních sítích.
Foto: profimedia.cz
28. září  2019 
 06:00

Devatenáctiletá Josephine Desgrand z Austrálie milovala čokoládu a jiné sladkosti. Její závislost na cukru se ale tvrdě podepsala na její postavě. Během posledních dvou let se její váha ztrojnásobila! Při sto dvaceti kilech tak musela nosit velikost XXL. Díky instagramovým účtům, které jí dodávaly sílu a motivaci získat vysněnou postavu, se ale cukrů dokázala vzdát a zhubla o více než šedesát kilogramů! 

"Instagram byl pro mě zdrojem obrovské motivace zhubnout. Sledovala jsem účty žen po celém světě, které mě inspirovaly v tom, jak bych chtěla vypadat," tvrdí Josie, která bojovala s nadváhou už od malička. "Celý život jsem byla baculatá. Moje rodina miluje jídlo, a tak ve spíži nikdy nechyběly nejrůznější křupky nebo čokoláda," říká.

Jednoho dne se ale mladá dívka podívala do zrcadla a uvědomila si, že má po dvou letech trojnásobně vyšší váhu. "Snažila jsem se zhubnout, ale nedokázala jsem ovládnout chutě na sladké," svěřuje se Josie. Mezi jídly si tak nikdy neodpustila sušenku, čokoládu nebo zmrzlinu. Dnes už se naštěstí s chutěmi umí poprat. "Mám takový malý trik, a tím je žvýkání máty," radí Josie. 

V době dospívání Josephine trápilo, že v létě nemohla nosit to, co se jí líbilo. I to byl jeden z důvodů, proč se rozhodla razantně zhubnout. Denně sledovala proměny zcela obyčejných lidí na YouTube a Instagramu, a právě díky nim si uvědomila, že může být za pár měsíců jednou z nich. S několika lidmi z Instagramu se dokonce i spojila a nechala si poradit, čím by měla nezdravé mlsání nahradit. 

"Přestala jsem to brát jako dietu a uvědomila jsem si, že musím změnit životní styl, a to se taky opravdu stalo. Jsem dnes mnohem zdravější a šťastnější," říká Josie. "Kdybych to jen na jediný den chtěla vzdát, otevřu si Instagram a motivace bude rázem zpět," dodává mladá Australanka, která se díky své proměně stala známou influencerkou.

Za poslední tři roky vzrostl počet sledujících na jejím Instagramu ke sto třiceti tisícům. Na své sociální platformě Josie sdílí nejen svou proměnu, ale také zdravá jídla spolu s užitečnými tipy, jak zhubnout. "Stále nemohu uvěřit, že na těch srovnávacích fotkách jsem já! Můj život se díky jednomu rozhodnutí naprosto změnil," tvrdí Josie, která bydlí hned vedle pláže, na kterou chodívala i ve třiceti stupních Celsia v šatech s dlouhými rukávy.

Šatník Josie se od proměny opravdu změnil. Už se nestydí nosit krátké šaty, šortky nebo legíny s crop topem. "Nikdy nezapomenu den, kdy jsem si na školní slavnost oblékla šaty velikosti šestatřicet a lidé, se kterými jsem se dříve nebavila, mi najednou gratulovali," popisuje Josie. "Bývala jsem hodně stydlivá, ale po zhubnutí o šedesát kilo jsem opustila svou ulitu," dodává.  

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji